Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

De kracht van dieren: Elise (37), Chris (56) en Jefke (12) volgen therapie met een paard, alpaca en hond. “Ik begon steeds meer op mezelf te vertrouwen”

Vandaag is het Wereld Dierendag. Ga een langere wandeling maken met je hond of geef je kat een extra knuffel. Want dieren zijn niet alleen schattig en lief, ze hebben ook een positieve invloed op je mentale en lichamelijke welzijn. Sommige dieren worden zelfs specifiek getraind zodat ze mensen therapeutisch kunnen helpen. Elise (37) traint haar zelfvertrouwen met paard Vintho. Jefke (12) leert door honden Ralph en Seres tot rust te komen. En de jongdemente Chris (56) beseft dankzij alpaca’s Vivat en Jean-Jacques wat hij wél nog kan. “Dieren brengen je naar een andere wereld, waarin niemand over je oordeelt.”

3 reacties

  • Carmen Van de casteele

    4 jaar geleden
    Dieren accepteren je zoals je bent en geven onvoorwaardelijke liefde, iets wat men niet van mensen kan zeggen. Voor mij staan ze boven het mensdom!!
  • marleen verkest

    4 jaar geleden
    Dieren daar krijg als je ze goed verzorgd onversneden liefde van en die zijn altijd blij u te zien ook al heb je geen goede dag of is er u een hoekje af ik hou super veel van mijn kat
  • Fernand Maeyens

    4 jaar geleden
    Hoe meer dieren hoe meer menselijkheid