Alaphilippe werd op de meet geklopt door Primoz Roglic.
Volledig scherm
Alaphilippe werd op de meet geklopt door Primoz Roglic. © Photo News

Roglic wint Luik-Bastenaken-Luik na onwaarschijnlijke ontknoping, Alaphilippe gooit armen te vroeg in de lucht

WielrennenPrimoz Roglic heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen na een onwaarschijnlijke ontknoping. Wereldkampioen Alaphilippe pakte met een roekeloos manoeuvre uit in de straten van Luik waardoor Hirschi en Pogacar uit positie werden geslagen. De Fransman waande zich daarna zegezeker, maar Roglic gooide zich er met een ultieme jump nog over. Alaphilippe werd achteraf teruggezet naar een vijfde plaats voor zijn zwieper in de slotkilometer.

15 reacties

  • herman de genst

    4 jaar geleden
    Men zal nooit weten wie deze uitgave van L _B_L zonder deze volledig ontregelde sprint zou gewonnen hebben . Er mag gezegd en geschreven worden wat wil .
  • Olivier Vanhove

    4 jaar geleden
    Euh? Er is maar 1 verdiende winnaar en das Hirschi. Duidelijk sneller dan Julian aan de meet die dan nog het lef heeft om zn armen in de lucht te steken. Leer eens te verliezen...dat is SPORT.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    De zwieper van Alaphilippe met zijn achterwiel heeft hem niet geholpen en terecht.
  • Luc Stolle

    4 jaar geleden
    schorsen die Allaphilippe ! Koersverpester en een teleurstelling voor alle supporters die de ganse namiddag wachten op een sportieve ontknoping. Echt anti-reclame ! En ja hij maakte de laatste 5 km minstens 3 x zo'n zwiep met de fiets ! Schorsen voor een volledig jaar !
  • jozef heylen

    4 jaar geleden
    Het verwonderd Mij dat Alaphilippe niet meer renners doet vallen met Zijn gezwiep met zijn fiets? je moet er maar eens op letten hoe dikwijls Hij dit doet gewoon aan het rijden zijn en ineens een zwiep naar links of rechts zonder enige reden, als je daar dan juist achter rijd dan lig je er omdat je dan het achterwiel van Allaphilippe raakt.