thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

1,4 miljoen Europeanen tekenen petitie voor verbod kooisystemen

In totaal 1,4 miljoen Europeanen hebben de petitie ondertekend die de Europese Unie vraagt om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de landbouwsector. In ons land werden 62.397 handtekeningen ingezameld. België bezet hiermee de zesde plaats, zo maakte dierenrechtenorganisatie Gaia vandaag, niet toevallig op Werelddierendag, bekend.

3 reacties

  • Stan Boudewijns

    3 jaar geleden
    De politiek weet niet eens waar ze over spreken. Het is zo goed als onmogelijk om dat toe te passen. Er gaan heel veel landbouwbedrijven sneuvelen met als gevolg nog meer import uit landen waar dierenwelzijn niet eens bestaat.
  • Erwin Hyndrikx

    4 jaar geleden
    Akkoord om geen kooidieren te houden, maar dan ook geen invoer van vlees, eieren of melk afkomstig van kooidieren. Onze warenhuizen en dus bijgevolg de hypocriete consument kopen liefst zo goedkoop mogelijk vlees, eieren of melk. Invoer van vlees, eieren of melk afkomstig uit landen waar dit wel toegelaten is, zal goedkoper zijn. Men moet hier dan echter ook consequent zijn en deze invoer dan ook verbieden!
  • Carmen Van de casteele

    4 jaar geleden
    Hopelijk komt er een einde aan het houden van dieren in kooien. Hun leven is al zo kort en dan nog zo een een triestig leven, gevangenen worden nog zo niet gehouden, terwijl zij daar wel met een reden zitten!