Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Voorbije dagen in heel Vlaanderen sterke stijging van corona-opnames op intensieve zorgen

Heel wat ziekenhuizen in Vlaanderen zien de capaciteit voor coronapatiënten op hun dienst intensieve zorgen verzadigd raken. De voorbije dagen is er een sterke toename van opnames op die diensten, zo is vernomen van Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro. "De situatie is nog niet alarmerend, maar baart ons wel zorgen."

19 reacties

  • GUNTER ORTMANN

    4 jaar geleden
    En men kijkt toe... Wanneer gaat men in België maatregelen treffen? We hadden toch de (ondemocratische) Vivaldiregering nodig om de corona crisis dringen te verbeteren...
  • Augustson Tim

    4 jaar geleden
    Ik besef maar al te goed wat er gebeurt ! De officiële versie rammelt als een oude kar. Ik zal zoals steeds mijn gezond verstand gebruiken; tot nu toe nog steeds een succes.
  • Ronny Quintens

    4 jaar geleden
    Hou dan per regio een ziekenhuis vrij waar je geen Corona patiënten in opneemt zodat echte hulpbehoeftigen zich daar veilig kunnen laten behandelen . Ik ben laatst in een kliniek geweest en vastgesteld dat in de wachtzaal 20-tal personen per uur neerzaten en er in het daaropvolgende uur geen enkele stoel ontsmet werd . Jammer toch .
  • Kristof Reekmans

    4 jaar geleden
    Intensieve zorgen zijn afdelingen met weinig bedden. Als je dan afspreekt dat 15% voor covid is dan zijn dat misschien 2 of 3 per ziekenhuis. Zo ben je snel verzadigd.
  • softie softie

    4 jaar geleden
    Zijn de maatregelen toereikend? Bij ons al een maand geen thuiswerk meer, met 4 op een Bureau, kinderen met 800 op één speelplaats, café's en horeca die openblijven,... Zo gaat da niet minderen, ook al volg je da maatregelen.