Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

Ook viroloog Marc Van Ranst beaamt dat het beperken van nauwe contacten een goed idee is, gezien de huidige coronacijfers. In VTM NIEUWS benadrukte hij dat de officiële maatregel het toelaat om vijf nauwe contacten te onderhouden, maar dat dat uiteraard geen minimum is. “Iedereen is vrij om het aantal nauwe contacten zo laag mogelijk te houden, zonder dat daar een verplicht cijfer op geplakt wordt.”

51 reacties

  • Willi Laureys

    3 jaar geleden
    Er wordt gerekend op de goede wil en er wordt weinig echt verboden. Beperk dit, beperk dat...maar zullen de Belgen dat wel doen? Het verleden vertelt ons van niet. Er zijn veel besmettingen bij sportmensen (voetbal, wielrennen), maar die mogen gewoon verder doen. Niet goed. Er wordt afgeraden van binnen te blijven, maar zal dat gebeuren? Besmettingen zullen dalen? Weet niet, ik hoop het, maar ik vrees van niet.
  • johan van Oevelen

    4 jaar geleden
    ik denk dat dienen Italiaan met zijn 1.5m kartonnen cirkel rond hem nog de verstandigste van allemaal was. Hoeveel mensen gaan opzij voor je als je elkaar gaat kruisen op een voetpad? of ben jij diegenen die altijd opzij gaat om de 1.5m te respecteren? (ja kan altijd op straa wandelen om effe te paseren he) Ik ben het beu. Ik loop met een stok met een zachte mob op en als de mensen te dicht komen duw ik ze weg. De reacties zijn van hen:"Hoe durf je!!" :) het helpt wel :)
  • Janssen Koen

    4 jaar geleden
    mensen zullen ZELF hun verantwoordelijkheid niet nemen anders zouden ze het al weken tot maanden geleden gedaan! burgerzin is onzin in belgie
  • Bea touzine

    4 jaar geleden
    Terug boetes uitdelen!! Dat was het enige dat hun in bedwang liet
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    In het verleden werden de ziekenhuizen in Ninove gesloten wegens winstbejag. De bewoners zijn daar op Aalst aangewezen, wat een probleem is voor niet mobiele en oude bewoners. Met de corona crisis wordt de politiek met de neus op de tekortkomingen geduwd. Besparingen kosten ook geld, véél geld bij noodsituaties. De burgemeester van Aalst is verkozen door zijn burgers en zijn standpunt is terecht : solidariteit hééft grenzen .