Wim Moesen, professor-emeritus overheidsfinanciën aan de KU Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Moesen, professor-emeritus overheidsfinanciën aan de KU Leuven. © Photonews/PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

Begrotingsexpert Wim Moesen fileert A4’tje met krijtlijnen van regering-De Croo: “Het slechtste wat ons kan overkomen: EU-steun missen door gekibbel”

1,2 miljard euro investeringen in de gezondheidszorg. Een minimumpensioen van 1.500 euro. Alles samen wil de regering-De Croo voor 4 miljard nieuw beleid uitrollen, maar de belastingdruk mag niet stijgen. Dus is dé vraag: waar komt dat geld vandaan? "Ik vrees toch dat het EU-geld al meegerekend is, hoewel nog niet bekend is hoeveel België zal krijgen."

14 reacties

  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    hoe meer ze te weten komen over ons spaargeld (via banken) hoe meer ze zullen taxeren en uitgeven.we zijn zogezegd te rijk voor de regering, dus van gespaarde centen zullen ze ons afsnoepen bovenop de al torenhoge belastingen en taksen
  • Tessa vandermout

    4 jaar geleden
    Ze weten nog niet wat ze gaan krijgen maar het is wel al uitgegeven (Vlaanderen 4,3 miljard en federaal 3,3miljard).
  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    Het beste zou nog zijn dat we de Euro subsidies niet nodig hadden en we niet afhankelijk waren van het gedrocht Europa. De Engelsen hebben het tijdig begrepen en kunnen er nu zelf iets aan doen. Voor Europa volstaat het dat het kapot gemaakt wordt door asielzoekers. Dat ze dat maar eens uitleggen hoe ze dat gaan kunnen blijven betalen.
  • Erwin Heylens

    4 jaar geleden
    Margaret Thatcher formuleerde het zo : het probleem met socialisme is dat op een bepaald het geld van de anderen op is ...
  • Marc breugelmans

    4 jaar geleden
    Ze komen het bij de middenklasse halen die moet verdwijnen.Waarom werken wij nog?