Het boek van de sp.a-voorzitter komt pas eind volgende maand uit. Maar hoe het aangekondigd wordt bij de uitgeverij, leidt nu al tot kritiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het boek van de sp.a-voorzitter komt pas eind volgende maand uit. Maar hoe het aangekondigd wordt bij de uitgeverij, leidt nu al tot kritiek.

Kritiek op Conner Rousseau: “Ik ben ook als afwasser begonnen. Maar dan wel vanop de laagste trede van de sociale ladder en niet vanuit een welgesteld gezin”

Conner Rousseau (27) heeft een studentenjob als afwasser gehad en is nu voorzitter van sp.a. Zo staat het in een promotekst voor zijn boek, en dat is her en der in een verkeerd keelgat geschoten. Jezelf profileren als iemand die helemaal onderaan de ladder begon, is immers sympathiek in moderne tijden, "maar dan moet het wel volledig kloppen", klinkt het bij experts.

88 reacties

  • Freddy Van Groens

    4 jaar geleden
    Veel van die politiekers zouden is eerst een paar jaar moeten werken bv:op de bouw en dan kan je wel van werken spreken, ik ben van mijn 15 jaar op zee geweest en nadien nog in de bouw gewerken, een politieke job is zeker niet te vergelijken met de echte werken de mensen.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Weet u waarom vroeger een priester-arbeider incognito zijn job deed in 't fabriek? Om de vernedering te voélen. Een nederige job doen, vraag pro-actieve nederigheid, en niémand vindt dat gemakkelijk, ook niet de afwasser of poetspersoon of priester, ook niet de arbeider, de chauffeur of zelfs niet de clochard. Dat is CR's boodschap: je moet vernedering gevoeld hebben, om het te kennen. En dan kan je de politiek verbeteren.
  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Als je denkt dat je het echte leven van de werkende mens kent omdat je als student afwasser bent geweest, en dit waarschijnlijk het spannendste was dat je ooit al meegemaakt hebt, dan zit je er glad naast. Charlatans die het goed kunnen uitleggen vallen vroeg of laat door de mand en zijn wereldvreemd.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Wij hebben Politici Nodig die de 90% van de burgers weerspiegelen !? Die zijn er niet !? Vermits de meesten uit wel gestelde familie's komen, de gene die aan de Top geraken in hun partij Toch ? En geen enkel Benul hebben wat het is om met een laag of modaal inkomen te moeten leven in dit Belasting land voor de kleine inkomens want voor de grote inkomens zijn er belasting ontwijkende wetten !?
  • Benny Buyst

    4 jaar geleden
    Go Conner go ,vooruit.