Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Arts UZ Brussel: "In Brussel is het om zeep” - Hele afdeling oncologie van ziekenhuis in Sint-Niklaas in quarantaine

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in ons land blijft sneller stijgen. Tussen 25 september en 1 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.103,3 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn er 32 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen. De afgelopen week werden op verschillende dagen recordcijfers genoteerd, op woensdag 30 september werden zelfs meer dan 3.000 gevallen gerapporteerd, een aantal dat nooit gehaald werd tijdens de eerste uitbraak in het voorjaar. Ook het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen. Herlees in dit liveblog de ontwikkelingen van maandag 5 oktober over het coronavirus.

84 reacties

  • Andr� lernout

    4 jaar geleden
    In steden waar de buitenlanders sterk vertegenwoordigd zijn neemt de Coronaplaag het meeste toe. Ik woon in een landelijk dorp en zie aan mijn buren ,van vreemde origine ,hoe ze met de Coronaregels omsprongen. Vanaf dag 1 van de maatregelen waren wij geïsoleerd van onze familie, de buren bleven samenkomen en bij elkaar slapen alsof er niets aan de hand was. Misbruiken moeten bestraft worden!
  • Rania Desaegher

    4 jaar geleden
    Er is veel te weinig controle op naleving van de coronaregels. Het verbaast mij ook niet dat in bepaalde gemeenschappen meer besmettingen zijn. Dat heeft niet met armoede te maken, maar met het negeren van regels. Zij weten goed genoeg wat de regels zijn, het is dikwijls onwil om ze te volgen. Dat heb ik reeds meermaals kunnen vaststellen.
  • Rudi Geerinckx

    4 jaar geleden
    Waarom spelen ze niet kort op de bal, zoals in de provincie A'pen, een avondklok ed., hier worden 2 maten en 2 gewichten gehanteerd en waarom?!
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    En al onze Brusselse vrienden gaat men verdelen over Belgische ziekenhuizen over ganse land en voor de brave werkende burger die tracht zo weinig mogelijk contacten te hebben gaat er geen plaats meer zijn moest hij toch besmet raken.
  • Peggy Mina Mila

    4 jaar geleden
    De mensheid zou beter doen wat gevraagd word , mondmaskers , afstand houden , beperk van contacten enzo verder . . . Vele denken het is maar een virusje tot 1 van je geliefden corona krijgt dan zal je wel doen wat je moet doen