Waals biotechbedrijf Bone Therapeutics breidt uit naar China en Zuidoost-Azië

Biotechbedrijf Bone Therapeutics uit het Waalse Gosselies heeft een akkoord ondertekend met de bedrijven Link Health en Pregene Biopharma voor de ontwikkeling en de commercialisering van zijn Allob-technologie in China en meerdere landen in Zuidoost-Azië. Het totaalbedrag van het akkoord loopt op tot 55 miljoen euro.

Dat maakt het bedrijf maandagochtend bekend.

Allob is een kant en klaar platform voor beenceltherapie van Bone Therapeutics. Dat zal door het akkoord nu ontwikkeld en gecommercialiseerd worden in China (Hongkong en Macau incluis), Taiwan, Singapore, Zuid-Korea en Thailand.

De deal brengt 55 miljoen euro op voor Bone Therapeutics, waarvan 10 miljoen euro initiële betalingen en etappebetalingen die de komende 24 maanden worden verwacht, naast royalty’s in ‘dubbele cijfers’ op de jaarlijkse netto-omzet van Allob.

Meevaller

Bone Therapeutics behoudt de ontwikkelings- en commercialiseringsrechten van de technologie in alle andere geografische zones die buiten het akkoord vallen. De Henegouwers blijven de ontwikkeling en commercialisering dus voortzetten in de VS en Europa en blijven werken aan de ontwikkeling van nieuwe innoverende producten van celtherapie.

De deal komt erg gelegen voor Bone Therapeutics, want in maart kwam uit dat het bedrijf zonder geld zat. In mei kreeg de groep een extra financiering van 11 miljoen euro, waardoor ze ‘nog zeker een jaar’ voort kon. Dat zal nu waarschijnlijk langer zijn.

Meer