Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Erika Vlieghe. © BELGA

Van 5 naar 3 nauwe contacten? Experten bevelen dat al langer aan

"Het cijfer van drie contacten komt niet uit de lucht vallen. Dat staat ook al in ons Celeval-rapport. Daarin staat dat je in code oranje je contacten moet beperken tot drie. Het is dus een vertaling van de realiteit naar wat wij hebben aanbevolen." Dat zei infectiologe Erika Vlieghe in ‘De Ochtend’ op Radio 1 over de aankondiging van de kersverse minister van Volksgezondheid gisteren.

35 reacties

  • Leon Mertens

    4 jaar geleden
    Brussel doet niets alles moet daar zeker twee weken dicht!
  • Kim Vanderpoort

    4 jaar geleden
    Ik doe hier niet meer aan mee. Met mijn familie blijf ik gewoon in contact zoals vroeger. Ik moet gaan werken en met die leerlingen moet ik veel dichter in contact komen dan mijn familie dus waarom zou ik thuis nog moeite doen?!
  • Eric Raes

    4 jaar geleden
    Die contacten van 5 naar 3,dat zal er zeker aan veranderen, je moet echt strengere maatregels treffen, vele mensen hebben er toch geen gehoor aan, het beste middel is gewoon alles terug dicht doen, dan zullen de mensen wel merken dat ze fout bezig zijn, wie niet horen wil moet voelen, sommige cafés luisteren ook niet, ik heb gisteren een café gezien waar min 15 mensen aan dezelfde tafel zaten en allen zonder masker,
  • Bolleke VDA

    4 jaar geleden
    Het is geen vijf voor twaalf maar twaalf uur denk ik Ik hoop dat ze de regels snel gaan verstrengen De overheid zal met ijzeren hand moeten gebruiken Want men heeft de mensen an genoeg kansen geven Maar luisteren staat niet hun woordenboek Zodus de maatregelen veel strenger Want zo zitten we nog jaren in ons kot en hopen om niet besmet te raken Ik kom alleen buiten als het echt moet
  • Amelia De Ridder

    4 jaar geleden
    Aanbevelingen allemaal goed en wel maar de mensen houden er zich niet aan. Sinds lockdown zijn de enige personen met wie ik in contact kom mijn huisgenoten, mama en schoonmoeder, deze 2 laatste steeds met masker en met voldoende afstand. Ook onze zoon 25 heeft nog steeds geen sociale contacten tenzij via Skype of op afstand en met mondmasker met zijn grootmoeders. Toch niet zo moeilijk om gezond verstand te gebruiken. Alles terugschroeven OK maar wie gaat ok kan dit controleren.