Delphine van Saksen-Coburg
Volledig scherm
Delphine van Saksen-Coburg © BELGA

Delphine van Saksen-Coburg kreeg erkenning, een nieuwe naam en een titel: “Maar wat ik écht wilde was een gesprek met mijn vader”

RoyaltyDelphine (52) heet niet langer Boël, maar wel van Saksen-Coburg. Een naam waar ze 7 jaar lang hard voor moest vechten. “Ik was echt wanhopig toen ik hieraan begon”, vertelt ze in Le Soir. “Ik had nooit gedacht dat het zo zou aflopen.”

37 reacties

  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Is het nu "VAN" Saksen Coburg of "VON" Saksen Coburg ???  Is het in België een schande geworden om oorspronkelijk van Duitse herkomst te zijn ? Ik vermoed hier meer dan een schrijffout !
  • Erik Moens

    3 jaar geleden
    Wat een gezever. Het gaat 'r niet om de titel, Van Saksen-Covid, of de poen? Waarom doet ze er dan ook niet met de nodige publieke tamtam afstand van? Als dochter van de Boël zit ze sowieso al gebeiteld of keert die papa zich nu ook van haar af omdat ze 'm opzij schuift? Een betere jeugd dan de andere kinderen van Albert heeft ze in elk geval gehad en inspiratie voor haar relevante kunst heeft ze er alleszins genoeg bij kunnen opdoen (papier maché werkjes van briefjes 1000€?)
  • Bernard Raes

    3 jaar geleden
    President Mitterand heeft soortgelijke zaak met 2 woorden opgelost, en was daarna oud nieuws.
  • Conrad Deme

    3 jaar geleden
    Ons Koningshuis kost veel centen en brengt de Belg geen greintje respect bij. In tijden van Corona crisis is het beter dat de budgetten van het Koningshuis es worden aangepast voor eens en voor altijd.
  • Erwin VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Met als argument "discriminatie" komt er nog een proces over "dotatie".