MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vanmorgen bij de start van het partijbestuur.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vanmorgen bij de start van het partijbestuur. © BELGA

Bouchez krijgt “laatste kans” en mag - voorlopig -voorzitter van MR blijven

Georges-Louis Bouchez krijgt van het bestuur van zijn partij MR “een laatste kans” en mag voorlopig voorzitter blijven. Dat is de uitkomst van het partijbureau bij de Franstalige liberalen vanmorgen. Deze avond vergaderen de parlementsleden van de partij, bij wie veel ongenoegen bestaat, wel nog over de vraag hoe er “meer collegialiteit” in de beslissingen kan komen. Daar zal dan uiteindelijk de finale beslissing over Bouchez’s lot vallen.

19 reacties

  • Jan Roesems

    4 jaar geleden
    Eens ongeleid projectiel altijd ongeleid projectiel. Deze farce bedekken met de mantel der liefde zal slechts uitstel van executie zijn.
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Bouchez is het goudhaantje van de MR. Primo heeft hij de regeringsonderhandelingen superlang kunnen rekken zodat de MR maximaal kon genieten van haar zeven ministerportefeuilles. Secundo heeft hij de NVA buitenspel gezet. En tertio: Bouchez heeft voorkomen dat PS'er Magnette premier werd. Bij de MR weten ze maar al te goed dat dit drie realisaties zijn van Bouchez, en van niemand anders. En ze gaan dat goudhaantje heus niet offeren.
  • marceline nijs

    4 jaar geleden
    En De Wever had weer gelijk.!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De nieuwe regering is 1 week oud en er liggen al 2 partijen overhoop: Groen met Calvo en MR met Bouchez. Maar over 1 ding zijn ze het al wel eens: de bankrekening van elke Belg (behalve die van hun) moet open en bloot op tafel…...
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    De door hun genomen maatregelen over diversiteit komen vroeg of laat in hun gezicht terecht, die is het eerste en geloof me er zullen er nog volgen.