Commissievoorzitter von der Leyen in zelfisolatie na hoogrisicocontact

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, gaat in preventieve quarantaine nadat ze een meeting bijwoonde waarop een besmette persoon aanwezig was.

Dat meldt von der Leyen op Twitter. ‘In overeenstemming met de geldende regels, ben ik daarom tot morgenochtend in zelfisolatie’, schrijft ze. De Commissievoorzitter testte vorige week nog negatief op het coronavirus, maar onderging maandag een nieuwe test. Het resultaat is nog niet bekend.

De aankondiging van de Commissievoorzitter komt op het moment dat Europa opnieuw volledig in de ban is van het coronavirus. In de Tsjechië is een noodtoestand van dertig afgekondigd om de verspreiding van het virus in te dammen. Op zondag stelde het ministerie van Volksgezondheid er 1.841 nieuwe gevallen vast.

En in de Franse hoofdstad Parijs gaan vanaf dinsdag alle cafés dicht voor al zeker twee weken. Premier Jean Castex zal later op maandag ook nog andere maatregelen aankondigen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. Zondag werden er 12.565 nieuwe gevallen gerapporteerd, zaterdag kwam er een recordaantal van 17.000 bij.

Meer