Ruben Lecok wordt kabinetschef van premier Alexander De Croo

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Ruben Lecok wordt kabinetschef van eerste minister Alexander De Croo. Dat laat woordvoerder Tom Meulenbergs weten. Lecok was eerder al aan de slag bij de Open VLD’er.

Lecok wordt kabinetschef en secretaris van de ministerraad. Hij was tussen 2011 en april 2020 directeur van de beleidscel Algemeen Beleid van achtereenvolgens Open VLD-vicepremiers Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo. Daarvoor werkte hij bij de Nationale Bank en was hij onder meer hoofd van de studiedienst van Open VLD.

De Croo heeft daarnaast een kabinetschef Veiligheid en Buitenland aangeduid. Hij zal het team aansturen voor het buitenlands beleid en het inlichtingen- en veiligheidsbeleid opvolgen. De functie gaat naar Peter Moors, huidig voorzitter van de FOD Buitenlandse Zaken. Moors was van 2014 tot 2019 kabinetschef Ontwikkelingssamenwerking van De Croo. Daarvoor was hij onder meer directeur-generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD), Belgische ambassadeur in Griekenland en diplomatiek adviseur van eerste minister Guy Verhofstadt.

Tom Meulenbergs wordt directeur Communicatie en zal optreden als woordvoerder van de premier. Hij zal nog een Franstalige collega naast zich krijgen. Meulenbergs is sinds de start van de regering-Di Rupo woordvoerder van de vicepremier van Open VLD in de federale regering, achtereenvolgens Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo. Daarvoor was hij onder meer partijwoordvoerder van Open Vld en communicatiedirecteur van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen