-
Volledig scherm
- © Getty Images

Meer dan dertig miljard euro subsidies voor bedrijfswagens in Europa

In Europa wordt 32 miljard euro aan subsidies toegekend voor bedrijfswagens. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de groene drukkingsgroep Transport & Environment (T&E). Nagenoeg het volledige bedrag wordt toegekend aan wagens met een verbrandingsmotor op benzine of diesel. In België wordt de kost, via belastingvoordelen en vrijstellingen, geraamd op 2,3 miljard euro.

35 reacties

  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    In theorie gaat dat allemaal maar praktijk is toch wat anders degene die op de stoel alles uitwerkt denk altijd slimmer te zijn dan degene die het moet uitvoeren dus zou ik zeggen laat iedereen rijden met wat ze willen want anders zijn er binnenkort meer op den dop dan op werk zoals rekening rijden die in Brussel werken zullen er niet mee kunnen lachen dus vele gaan van werk veranderen is er geen werk den dop op zo zouden ze het moeten doen zou drek gedaan zijn die deze dwaze maatregelen uitvind
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    800.000 bedrijfswagens in 2025 elektrisch? Nog niet in hun natste droom is dat mogelijk. Voor te beginnen kan ons elektriciteitsnet dat niet aan. En laadpunten zijn er ook onvoldoende. En zonder kerncentrales zal 91,7% van onze stroom vervuilend opgewekt worden. Vervolgens kunnen de bedrijven die dure wagens niet betalen, Resultaat : De mensen, die géén bedrijfswagen meer krijgen zullen een goedkopere en veel meer vervuilende tweedehandsauto kopen. Winst voor het milieu : nul komma nul.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Zet aan elke parkeermeter een laadpaal, pas dan zullen er meer auto's verkocht worden op elektriciteit.
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Bedrijfs-- en salariswagens zijn voornamelijk een voordeel voor de werkgever, die zo de lonen kunstmatig laag kunnen houden en tevens fiscaal voordeliger voor hen. Dat de overheid zo jaarlijks vele miljoenen aan sociale zekerheid en bedrijfsvoorheffing misloopt is blijkbaar bijzaak. Daarbij komt nog dat al deze voordelen van alle aard geen invloed hebben op het latere pensioen, alweer een voordeel voor de pensioenkas/overheid.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wel 2000€ per maand wil zeggen 24000€ per jaar die via deze constructie niet de 13.75% sociale afhoudingen en belastingen betalen.Wordt tijd dat het fictief bedrag ook belast wordt.Ze willen wel allemaal 1500€ pensioen ,bijdragen ervoor how maar. Alle partijen hebben al met de info gezwaaid dat er 5 miljard jaarlijks fluiten gaan met die loonwagens,wordt tijd dat ze ook innen net zoals al diegene die moeten betalen die er geen hebben en stoppen dit te gebruiken om stemmen te kopen.