‘Modern Family’-ster Sofia Vergara is best betaalde actrice ter wereld

De Colombiaans-Amerikaanse Sofia Vergara was het voorbije jaar de best betaalde actrice van de wereld. Vergara, die in de televisiereeks ‘Modern Family’ één van de hoofdpersonages vertolkt, vergaarde op twaalf maanden tijd 43 miljoen dollar inkomsten.

Dat schrijft het magazine Forbes. Vorig jaar bekleedde de actrice nog de tweede plaats.

De rangschikking weerspiegelt volgens waarnemers dan ook de impact van de coronacrisis op de entertainmentsector. Bioscopen moesten immers worden gesloten, terwijl de lockdowns de consumptie van televisie en streaming stimuleerden. 

Uitgestelde opnames

Forbes zette Angelina Jolie met 35,5 miljoen dollar op een tweede plaats, gevolgd door Gal Gadot (31,5 miljoen dollar). De top tien bestaat verder Melissa McCarthy, Meryl Streep, Emily Blunt, Nicole Kidman, Ellen Pompeo, Elisabeth Moss en Viola Davis.

‘Vergara (48) verdiende per aflevering van ‘Modern Family’ 500.000 dollar,’ verduidelijkt Forbes. ‘Daarnaast zetelt ze ook als jurylid in ‘America’s Got Talent’, wat haar nog eens minstens 10 miljoen dollar per seizoen oplevert. Dat inkomen wordt nog aangevuld met een aantal commerciële contracten en reclameprojecten.’

De coronapandemie heeft Hollywood verlamd. Filmploegen werden verplicht hun productie te stoppen, terwijl bioscopen werden gesloten. De opnames van vele grote bioscoopfilms werden opgeschort. Vele filmsterren delen ook in de winsten van de films. Wanneer die producties niet in de bioscopen kunnen worden vertoond, verliezen ze een aanzienlijk deel van hun inkomsten.

De top tien vermeldt dan ook heel wat actrices die het grootste deel van hun inkomsten uit televisie of streamingprojecten halen. ‘Alleen Angelina Jolie en Emily Blunt zijn daarop een uitzondering,’ klinkt het.

Scarlet Johansson

Samen verzamelden de tien beste betaalde actrices over een periode van twaalf maanden tot juni dit jaar een inkomen van 254 miljoen dollar. Dat was 20 procent minder dan de twaalf maanden voordien. De inkomsten uit traditionele bioscoopfilms vielen daarbij echter van 136,5 miljoen dollar terug tot 58 miljoen dollar.

‘Een film voor een wereldwijd streamingplatform kan tientallen miljoenen consumenten bereiken,’ zegt Tom Ara, een jurist uit Hollywood. ‘In de bioscoopwereld zou een dergelijk succes wellicht uitmonden in miljarden dollar inkomsten, waardoor ook de acteurs op grote winsten zouden hebben kunnen rekenen.’

Vorig jaar werd de eerste plaats in de ranglijst met een inkomen van 56 miljoen dollar opgeëist door Scarlett Johansson. Dit jaar zijn haar inkomsten echter meer dan 40 miljoen dollar gedaald. Daarmee valt Johansson zelfs helemaal uit de top tien.

Meer