ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Aantal rode landen in Europa stijgt naar dertien, België blijft stevig in top vijf

Het nieuwe coronavirus blijft zijn opmars in Europa verderzetten. Waar er gisteren nog elf roodgekleurde landen waren op de kaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en –bestrijding (ECDC) zijn dat er vandaag dertien. België staat nog altijd in de top vijf. Eergisteren werden in ons land nieuwe maatregelen aangekondigd die het tij moeten doen keren. Ook in andere landen worden de maatregelen strenger. Een overzicht.

32 reacties

  • vanzeir guy

    4 jaar geleden
    En, binnenkort vertrekken de wintersporters ook nog eens, het zal een leuke boel worden
  • D. van Basten

    4 jaar geleden
    Waarom horen we niets over Engeland. Ik zie in Vlaanderen meer Engelse auto's rond rijden dat Duitse of Nederlandse.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    En je blijft maar lezen hoe mensen alle schuld bij een ander leggen, nl. bij de politici. En dat terwijl zij zelf de schuldigen zijn. Zij die 1,5 m afstand houden of een masker dragen als die afstand niet kan gerespecteerd worden, krijgen het niet. Natuurlijk gaat dat samen met handen wassen of ontsmetten en niet met velen in een kleine ruimte. Alleen vindt de Vlaming dat hij dit niet moet doen, want hij is onfeilbaar.
  • Etienne Heyvaert

    4 jaar geleden
    Etienne Heyvaert En hoe komt het dat we in de top 5 staan dacht je. Een laks beleid door onze politici en vooral omdat de Belg zijn goesting wil en geen regeltjes aanvaardt.
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Sommige mensen snappen blijkbaar nog steeds niet dat een lockdown niet helpt. Dat hebben we nu toch al genoeg gezien he. En een gebied hermetisch afsluiten kan gewoon niet. Al eens nagedacht over bevoorrading vd winkels? Velen willen een lockdown omdat ze dan betaald kunnen thuiszitten, maar nog steeds voorstander van als je geen tegemoetkoming krijgt? Dan zult ge wel anders piepen.