©  ISOPIX

Nieuwe expo zet Gabrielle ‘Coco’ Chanel in de kijker

In Palais Galliera in Parijs heeft de tentoonstelling Gabrielle Chanel - Manifeste de Mode zopas de deuren geopend. Het gaat om de eerste expo die volledig is opgedragen aan Gabrielle ‘Coco’ Chanel, oprichtster van het gelijknamige bekende Franse modehuis.

flb

Palais Galliera, dat vlakbij de Eiffeltoren ligt en de voorbije twee jaar werd gerenoveerd, stelt in samenwerking met Chanel de expo Gabrielle Chanel - Manifeste de Mode voor. Daar worden nog tot half maart 2021 liefst 350 objecten en ontwerpen tentoongesteld die allemaal draaien rond het werk en het leven van Coco Chanel (1883-1971). Het gaat om voorwerpen uit de eigen collectie, maar er werden ook stuks ingevlogen van onder meer het Victoria & Albert Museum in Londen en het MoMu in Antwerpen.

In de eerste zalen wordt vooral ingezoomd op de enorme impact die de ontwerpster had op de modewereld. Zo creëerde ze onder meer iconische ontwerpen als een little black dress, een pump in twee kleuren en natuurlijk ook de bekende mantelpakjes in tweed. Er is daarnaast een ruimte gewijd aan haar wereldberoemde parfum, Chanel N° 5, maar er is ook aandacht voor de innoverende materialen die ze gebruikte en de juwelen en handtassen die ze ontwierp. Een must voor elke modeliefhebber dus.

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer