Direct naar artikelinhoud
Opmerkelijk

Parkeren zoals de staatssecretaris voor Digitalisering, dat doet u zo

Michel deze ochtend bij aankomst aan het partijbureau van de Franstalige liberalen, zijn slordig geparkeerde wagen op de achtergrond.Beeld BELGA

De aanstelling van Mathieu Michel (MR) in de regering-De Croo zorgt voor opschudding, een loopje nemen met de verkeersregels kan er nog wel bij. 

Video wordt geladen...

Dat kersvers staatssecretaris van Digitalisering Mathieu Michel (MR) over veel adelbrieven met betrekking tot digitalisering beschikt, is momenteel voorwerp van verhitte discussies. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wordt alvast nepotisme aangewreven omdat hij de relatief onbekende broer van voormalig premier en Europees president Charles Michel in de federale regering dropte.

Gelukkig voor Bouchez werd Michel niet op het departement Verkeer gezet, want de manier waarop die zijn wagen vandaag achterliet doet de wenkbrauwen fronsen. Maarten Weynants, journalist bij Belga, spotte de geparkeerde auto van Michel bij aanvang van het MR-partijbureau. Al is ‘geparkeerd’ misschien niet het woord dat de staat van het pardoes op straat achtergelaten voertuig best omschrijft. ‘En zijn chauffeur is al een uurtje zoek’, stelde Weynants vast.

De kans is klein dat je ermee wegkomt om een parkeerboete te ontlopen, maar Michel heeft alvast een excuus: zijn controversiële aanstelling zal cruciaal zijn op dat partijbureau waar Bouchez zijn hachje probeert te redden.

Na een poosje bleek Michels chauffeur zich van de situatie bewust, en ging hij op zoek naar een parkeerplaats in de buurt.