Wall Street positief van start na berichten over Trump

Op de Amerikaanse beurzen is het optimisme troef, de grote drie gaan een procent in de plus.

Na de openingsbel klom de Dow 250 punten, goed voor 0,9 procent. De S&P 500 volgde met evenveel winst en de Nasdaq deed er ook 1 procent bij.

Een heel duidelijke indicatie voor die winst is er niet, al lijkt het er wel op dat de Amerikaanse president Trump vandaag uit het ziekenhuis ontslagen wordt. Dat zou ten vroegste vandaag gebeuren, maar dat lijkt voldoende om beleggers te overtuigen.

Stimuluspakket

Daarnaast is er opnieuw sprake van een extra stimuluspakket in de Verenigde Staten. Ook dat zet aan tot optimisme. Het jobsrapport de laatste maanden onderlijnde nog eens de nood voor zo een stimuluspakket. Nu Trump ook enkele dagen in het ziekenhuis moest verblijven, zien analisten een grote kans op een extra pakket.

In de farmasector kondigde Bristol-Myers Squibb een deal met de Amerikaanse start-up MyoKardia aan. Bristol-Myers Squibb wil daarmee de eigen hartaandoening-kant versterken. De grote jongens hebben er maar liefst 13 miljard voor over. Het aandeel van MyoKardia sprintte zowat 60 procent hoger na de aankondiging.

Nog in de farma maakt het aandeel van Corvus een sprong van maar liefst 30 procent. Het bedrijf heeft positieve resultaten genoteerd van een onderzoek in eerste fase naar een coronavaccin. Het vaccin zou een immuunrespons triggeren en het bedrijf belooft samenwerkingen met andere vaccinmakers om die immuunrespons langer te laten duren.

Nvidia en Tesla

Op de rest van de markten dan, valt vooral de sprong van Tesla op. Het bedrijf van Elon Musk doet er bijna 5 procent bij. Vorige week rondde Tesla zijn kwartaal af met uitstekende cijfers en Musk beloofde er meteen ook een Tesla van 25.000 dollar, zij het binnen drie jaar.

Daarnaast scoort ook Nvidia goed. Het bedrijf, dat recent een superdeal met het Britse Arm aankondigde, doet er 3,5 procent bij. Hernieuwde beloftes over een investering in een Britse supercomputer geven de belegger duidelijk vertrouwen. Critici hebben twijfels gezet bij de deal, net zoals de oprichter van Arm zelf, maar die twijfel is blijkbaar gaan liggen.

Aan de onderkant van de tabel is er slecht nieuws voor Booking, dat 3 procent in het rood gaat. De aanhoudende problemen in de reissector door corona blijven effect hebben, ook bij een opvallend optimistisch Booking.

Meer