©  Jan Van der Perre

Verrassing: Jordan Lukaku strijkt neer op Antwerp, linksachter wordt gehuurd van Lazio

Een verrassing van formaat aan de Bosuil op Deadline Day, de laatste dag van de transfermarkt. Maandagavond streek plots Jordan Lukaku (26) neer bij Antwerp om zijn transfer af te ronden. De jongere broer van Romelu Lukaku is eigendom van Lazio Roma. Hij wordt tot op het einde van het seizoen uitgeleend aan Antwerp, dat ook een aankoopoptie bedong.

bfa, dvd, wic

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Welke transfers worden er op de laatste dag nog afgehandeld?

Jordan Lukaku werd net als zijn grote broer Romelu opgeleid bij Anderlecht, maar kon er nooit echt doorbreken. In 2013 werd hij uitgeleend aan KV Oostende, dat hem een jaar later definitief overnam. Aan de zee bloeide hij helemaal open, waarna hij in de zomer van 2016 naar Lazio Roma trok. Daar kon hij zich onder meer door blessures nooit helemaal doorzetten. Eind vorig seizoen kwam hij na de corona-onderbreking nog wel regelmatig aan spelen toe voor de nummer vier van de Serie A, maar dat was bijna altijd als invaller. Bij Antwerp zal hij op links de concurrentie moeten aangaan met de Noor Simen Juklerod.

De sportieve doelen gaven de doorslag voor de keuze van Lukaku. Hij wil bij de Great Old opnieuw een titularis worden. Het 3-5-2-systeem van Ivan Leko, dat hij kent van bij Lazio, moet hem daarbij helpen. Hij wil weer Europees voetbal spelen. En hij wil zich op termijn weer in de kijker te spelen van de Rode Duivels. Zijn laatste selectie dateert van twee jaar terug. Dat alles is wel alleen mogelijk als zijn knie hem geen parten meer speelt. Zijn transfer van Oostende naar Lazio, dat 4 miljoen euro betaalde, was mooi, maar vooral door chronische knieproblemen raakte hij niet verder dan 85 wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde en acht assists gaf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer