©  FC Eindhoven

Beerschot leent Vancamp en De Keersmaecker uit aan FC Eindhoven

Beerschot heeft Brian De Keersmaecker (20) en Jorn Vancamp (21) voor één seizoen uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Beide jonge middenvelders hopen over de grens meer speelminuten op te doen.

Beerschot gelooft in de twee beloftevolle middenvelders, maar zowel de club als de spelers beseften dat er dit seizoen niet meteen veel speelkansen op het Kiel zouden inzitten. Beerschot heeft daarom actief meegezocht naar een goede oplossing voor beide spelers. Dat is uiteindelijk voor allebei FC Eindhoven geworden, de huidige nummer tien in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie.

Jorn Vancamp kende een sterke start na zijn transfer van Anderlecht naar het Kiel, maar werd vroeg in zijn eerste seizoen afgeremd door een zware kruisbandblessure opgelopen op KV Mechelen. Ook vorig seizoen liep Vancamp een stevige blessure op, dit keer aan de enkel. Hij kwam in 2020 nog niet in actie. Vancamp heeft op het Kiel nog een contract tot 2022. De Keersmaecker debuteerde twee jaar geleden in play-off 2 tegen Eupen en scoorde in die partij meteen zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau. Sindsdien kreeg hij zowel onder Stijn Vreven als Hernan Losada maar met mondjesmaat speelminuten. Zijn laatste optreden was in maart, hij mocht toen één minuut meespelen in de gewonnen promotiefinale tegen OH Leuven. Na dit seizoen loopt zijn contract bij Beerschot af, hij zal zich in Nederland dus in de kijker moeten spelen.

De Algemeen Directeur bij Eindhoven is overigens geen onbekende voor die van ’t Kiel: Günther Peeters. Tot vorige maand was hij nog Commercieel Directeur bij Beerschot.

 (kofr)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners