Wall Street viert terugkeer Trump naar het Witte Huis

Wall Street sluit af met uitstekende cijfers. De Amerikaanse president Trump keert terug naar het Witte Huis en dat stemt beleggers goedgezind.

Een president die in het laatste stukje van de race naar het Witte Huis ziek valt, dat is het soort onzekerheid waar op Wall Street niet mee gelachen wordt. Het omgekeerde is ook waar: nu Trump aangekondigd heeft naar huis te vertrekken, trekt Wall Street aan.

De Dow Jones sloot 1,7 procent in het groen. De S&P 500 deed het nog net een zucht beter met 1,8 procent erbij. Op de Nasdaq weerklonken er nog net geen vreugdekreten, de techindex deed er 2,8 procent bij.

Farma en tech

Dat wil zeggen dat er weinig rood op de tabellen staat. Het mag niet verbazen dat Regeneron, de makers van een onderdeel van Trump zijn behandeling, er sterk op vooruitgaan. Het aandeel van Regeneron sprint 7 procent hoger.

Chipbakker AMD scoort ook sterk, met zowat vijf procent erbij. AMD kondigde op zondag een nieuwe chip aan, de ‘Big Navi’. Beleggers zijn alvast enthousiast over het potentieel en duwen het aandeel hoger.

Zoals verwacht doet Nvidia het uitstekend. De Amerikaanse hardwaregigant kondigde een grote investering in een Britse supercomputer aan. Die komt er naar aanleiding van zijn megadeal met de Britse chipmaker Arm. Het hernieuwde vertrouwen in Nvidia doet de aandelen 4 procent stijgen.

Ook biotecher Amgen gooit hoge ogen. Amgen stelde vandaag de resultaten van zijn migrainemedicatie Aimovig voor. In een langetermijnstudie blijkt het aantal migraine dagen bij mensen met episodische migraine met een derde verminderd. Het aandeel van Amgen vermindert daarom helemaal niet en doet er zelfs 4,1 procent bij.

Onderaan de tabellen vinden we de coronaslachtoffers. Carnival, Norwegian en Royal Caribbean vangen klappen, vooral die eerste doet er een procent af. Al bij al valt die klap nog mee. De beurs hoopt namelijk op een nieuw stimuluspakket.

Meer