VIDEO. Landloper ‘verzamelt’ indrukwekkend arsenaal fietsen in container waar hij woont

Maar liefst 32 fietsen trof de politie aan bij de container van een landloper in de Industriestraat in Ichtegem. Om na te gaan of hij die gekocht of gestolen heeft, is men nu op zoek naar de rechtmatige of de vorige eigenaars van die fietsen.

Tim Lescrauwaet

De kleinzoon van de oprichter van de koekjesfabriek Biscuits Dupon in Ichtegem woont al een hele tijd in een container op amper 200 meter van de fabriek. B., die ondertussen zelf 51 jaar oud is, vertrok in de jaren 70 met zijn ouders naar de Verenigde Staten. Toen hij in 2014 terugkeerde, had hij gehoopt om een functie in de fabriek - die door zijn grootvader Prosper opgericht werd - te krijgen. Maar daar ging zijn tante niet mee akkoord. Sindsdien woont hij in een container wat verderop in het industrieterrein.

In beslag genomen

Toen de wijkpolitie daar eerder deze week passeerde merkten ze iets vreemds op. “Onze mensen zagen daar een dertigtal fietsen rond de container staan”, zegt Cédric Vanbiervliet, woordvoerder van de politiezone Kouter. “Dat vonden ze uiteraard verdacht.”

De fietsen werden in beslag genomen en B. werd op het politiekantoor geroepen. Daar kon hij ondertussen verhoord worden. “Ik heb die fietsen allemaal eerlijk gekocht”, verklaarde hij.

Een uitleg waar de politie maar weinig geloof aan hecht. Zij deden via sociale media en de website van de stad Ichtegem een oproep naar de rechtmatige eigenaars van de fietsen in kwestie.

“Om na te gaan of hij eventueel de waarheid spreekt”, zegt de woordvoerder. “Want wij vragen ons af wat iemand met zoveel fietsen aan moet.”

Geen onbekende

B. zelf mocht ondertussen opnieuw naar huis. Hij is nochtans geen onbekende voor het gerecht, want in oktober werd hij nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Hij liep die op omdat hij de eigenaars van de koekjesfabriek bestal en belaagde. De luxe van zijn familie stak hem de ogen uit en daardoor viseerde hij de zaakvoerders van de lucratieve fabriek. Hij nam bijvoorbeeld hun autosleutels weg of liet hun hond los. Maar hij stal toen ook al een fiets van hen.

De 32 fietsen die de politie nu aantrof, waren wel goed beveiligd rond zijn container. De technische dienst had heel wat moeite om het stevige slot waarmee alle fietsen vastgemaakt waren kapot te krijgen.

Wie zijn of haar fiets op een van de foto's op de website van de gemeente of de Facebookpagina van de lokale politiezone Kouter herkent, kan contact opnemen met de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen