Met gebalde vuist en mondkapje op verlaat de Amerikaanse president Trump het Walter Reed National Military Medical Center.
Volledig scherm
Met gebalde vuist en mondkapje op verlaat de Amerikaanse president Trump het Walter Reed National Military Medical Center. © REUTERS

Trump terug in Witte Huis, Biden furieus: “Wees niet bang van corona? Vertel dat aan 205.000 families die iemand hebben verloren”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandagavond rond 18.30 uur lokale tijd (half 1 's nachts in België) het militair ziekenhuis Walter Reed in Bethesda nabij Washington verlaten. Hij werd enkele dagen eerder in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij besmet bleek met Covid-19. “Laat corona je leven niet beheersen”, tweette Trump na zijn aankomst. Joe Biden reageert fel op die uitspraak. Epidemioloog Pierre Van Damme noemt het “een gekke beslissing” om de president nu al naar huis te sturen. “Iemand die pas de diagnose van Covid-19 heeft gekregen, hoort in quarantaine te gaan en een mondmasker te dragen”, aldus Van Damme.