"Een feuilleton over mensen van vlees en bloed, met volkse humor die de gewone man en vrouw aanspreekt." Zo kondigde de BRT 'F.C. De Kampioenen' aan.
Volledig scherm
PREMIUM
"Een feuilleton over mensen van vlees en bloed, met volkse humor die de gewone man en vrouw aanspreekt." Zo kondigde de BRT 'F.C. De Kampioenen' aan. © VRT - TV1

Bij de start 30 jaar geleden scoorden ‘De Kampioenen’ even slecht op tv als op het veld: “Een openbare omroep onwaardig”

TVTournée générale, mijn gedacht, want 'F.C. De Kampioenen' viert feest. Dinsdag is het, dag op dag, dertig jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden. Ondertussen is de reeks een monument, maar de start verliep destijds moeizaam. Pascalleke en co. waren door de openbare omroep vooral in het leven geroepen om weerwerk te bieden aan de nieuwe pletwals VTM.

3 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Het eindeloze en tot in den treure herhalen van steeds dezelfde afleveringen is ook de Openbare Omroep onwaardig.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De afleveringen die nu getoond worden op tv, vind ik uitstekend: goeie plots, rake dialogen, vlotte scenario's en montage, en bovenal veel situatiehumor (Marcske is de max). FCDK is een verademing tussen al de rommel (ja, zelfs UK en Frankrijk kennen en geven geen humor meer!).
  • James Holden

    4 jaar geleden
    Ik heb de eerste paar jaar gekeken, daarna nooit meer.