Personeel Lunch Garden vreest voor nieuwe herstructurering

Bij restaurantketen Lunch Garden staat dinsdagochtend een bijzondere ondernemingsraad op de planning, schrijft de krant De Tijd. het personeel vreest voor de derde herstructurering in elf jaar.

De vakbonden vrezen al een tijdje dat er een nieuwe snoei-operatie onderweg is. Tijdens de coronacrisis moest CEO Annick Van Overstraeten opstappen. Ze kon zich ‘niet vinden in de plannen die de aandeelhouder had met het personeel’, klonk het toen in mei. Midden september verliet ook de financiële topman het bedrijf, stelde de socialistische vakbond .

Uit informatie die de krant De Tijd kon inkijken, blijkt dat de ondernemingsraad bijeengeroepen werd in het kader van de wet-Renault. Die treedt in werking als sociale gevolgen dreigen voor minstens 10 procent van de personeelsleden van een bedrijf. Bij Lunch Garden werken 1.100 mensen, van wie meer dan een derde voltijds.

Schulden

De directie liet eerder al weten dat ze ‘alle mogelijke scenario’s analyseert om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen en de gevolgen zo veel mogelijk te beperken’. De restaurantketen beschikt over 63 vestigingen, waarvan 17 in franchise. Ook 13 Total-snelwegrestaurants en drie museaconcessies vallen onder Lunch Garden.

Hoewel de inkomsten en de wint van Lunch Garden in 2019 groeiden, kelderde de omzet toen de restaurants wekenlang de deuren sloten. De keten kampt ook nog altijd met hogere schulden door een herfinanciering.

Meer