Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © AFP

Van Ranst trekt opnieuw aan alarmbel: “Over enkele dagen sterven er weer tientallen mensen per dag aan Covid”

Viroloog Marc Van Ranst heeft op sociale media opnieuw gewaarschuwd dat het helemaal de verkeerde kant op gaat met onze coronacijfers. “Binnen een paar dagen liggen er terug 1.000 Covidpatiënten in de ziekenhuizen”, meldt hij. “Binnen een paar dagen sterven er terug tientallen mensen per dag aan Covid. Dat is het probleem.”

63 reacties

  • Hermans Andre

    4 jaar geleden
    Dat ze rusten in vrede amen
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Van Ranst slaat alarm, Annemans zegt dat er niks aan de hand is. Als er één woordvoerder is zouden de raadgevingen veel geloofwaardiger over komen. De viroloog zegt wit, de epidemioloog zwart. Ze hebben allen vakkennis maar wie heeft het bij het rechte eind? Verwarring troef. Heren en dames experten, kies één persoon die net als bij grote bedrijven en instellingen (VAB, Unizo ed.), informatie geeft. Dan is er geen twijfel.
  • Gustave Olbrechts

    4 jaar geleden
    Deze regering zal geen strengere maatregelen treffen , economie is voor de liberalen veel belangrijker. Gisteren stond het huis in brand , wel als het afgebrand is zullen ze wel een zondebok vinden.
  • Jo Peeters

    4 jaar geleden
    Mensen die nu nog niet weten wat ze moeten doen om minder kans op besmetting te hebben, zullen dat nooit willen weten. De regering of de virologen kunnen die mensen niet helpen omdat de ontkenners niet willen geholpen worden. Sommige mensen willen gewoon hun zin doen.
  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Marc, ik hoor in de media dat sommige groepen weigeren de regels te volgen. Waar zijn wij dan met bezig, Steeds wordt opgeroepen het "gezond verstand" te gebruiken. Beter is strenger op te treden. De maatregelen zijn wel goed en dienen ook als bescherming tegen de komende griepperiode. Als we veel levens kunnen redden mogen we ons niet blindstaren op verdere versoepelingen om anderen ten dienste te zijn. Het is pijnlijk maar noodzakelijk.