Lunch Garden wil 138 mensen op straat zetten

Restaurantketen Lunch Garden wil één op de tien jobs schrappen. Dat kondigt de directie aan na een bijzondere ondernemingsraad van het door de coronacrisis getroffen bedrijf.

De vakbonden vreesden al een tijdje dat er een nieuwe snoei-operatie onderweg was en hun angst werd bewaarheid. Het management maakte bekend dat er 138 jobs sneuvelen op een totaal van 1.100 personeelsleden.

De directie zegt ervan overtuigd te zijn ‘dat Lunch Garden door deze stap te zetten haar positie als gevestigde waarde zal behouden’. Naakte ontslagen zullen ‘zoveel mogelijk’ beperkt worden, klinkt het nog.

Schulden

Eerder dit jaar moest CEO Annick Van Overstraeten opstappen. Ze kon zich ‘niet vinden in de plannen die de aandeelhouder had met het personeel’, klonk het toen in mei. Midden september verliet ook de financiële topman het bedrijf, maakte de socialistische vakbond bekend.

De restaurantketen beschikt over 63 vestigingen, waarvan 17 restaurants in franchise. Ook 13 Total-snelwegrestaurants en drie museaconcessies vallen onder Lunch Garden.

Hoewel de inkomsten en de winst van Lunch Garden in 2019 groeiden, kelderde de omzet toen de restaurants wekenlang de deuren sloten. De keten kampt ook nog altijd met hogere schulden door een herfinanciering.

Meer