Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Kaaimaneilanden alweer van Europese lijst belastingparadijzen gehaald

De Europese ministers van Financiën hebben vandaag besloten om de Kaaimaneilanden en Oman van de zwarte lijst van belastingparadijzen te halen. De Kaaimaneilanden belandden eerder dit jaar op de Europese lijst, maar volgens de Europese Unie heeft het Britse overzeese gebied intussen de noodzakelijke fiscale hervormingen doorgevoerd. 

13 reacties

  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    Ze moeten toch nog ergens gaatjes voorzien om belastingontduiking niet helemaal te blokkeren nietwaar. Grote firma's en superrijken hebben dat nodig, zeker nu ze de fiscus nog meer inzagerecht gaan geven. De door hen gesteunde politiekers zullen daar wel blijven voor zorgen.
  • johan debue

    4 jaar geleden
    Iedereen sterft vroeg of laat , al dat geld nemen ze toch niet mee is het enige wat eerlijk is op deze wereld.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    De rijken zullen toch nog altijd aan de fiscus ontsnappen. Er zijn nog een heel wat "zondige" paradijzen. In ons land zelf zijn er ook nog legale constructies genoeg, die allemaal door politici goedgekeurd zijn, alhoewel sterk ze rieken naar fraude. Wie gaat er daar eens grote kuis in houden ? Hun miserie met begrotingstekorten is dan direct opgelost. Wie begint eraan ?
  • ronan vanderstukken

    4 jaar geleden
    Is normaal wie heeft er geld staan , raad maar eens . Ja dat is juist de mensen met veel geld .
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    De Europese ministers van Financiën worden betaald met onze zuurverdiende centjes en zorgen ervoor dat belastingontduiking en -ontwijking lekker blijft voortbestaan. Het gaat hier immers over vrienden en kennissen van hen.