Eenvoudige schuldigverklaring voor trio dat 20 maanden cel riskeerde voor strafexpeditie

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Drie mannen uit de regio van Lommel en Pelt hebben van de correctionele rechtbank in Hasselt een eenvoudige schuldigverklaring gekregen, terwijl de aanklager vier weken geleden voor elk 20 maanden cel had gevorderd. Ze stonden terecht voor een strafexpeditie tegen een man uit Heusden-Zolder, die zich onterecht zou hebben uitgegeven als een Hells Angel.

Om het een en ander uit te klaren werd de man thuis opgehaald en naar het Hells Angels clublokaal in Rekem (Lanaken) gebracht. “Dat was alleszins niet voor een gezellig theekransje, want we hebben hier te maken met motorclubs,” zei de openbare aanklager. Daar kwam het tot een duw- en trekwerk en werd de man een bloedneus geslagen.

Tankstation

Het meenemen van de man op 3 maart 2018 werd niet aanzien als een wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het parket had hierover een andere visie. Voor dit onderdeel werden de mannen uit Lommel en Pelt vrijgesproken. De strafrechter achtte hen wel schuldig aan opzettelijke slagen zonder voorbedachtheid. Na de klappen in het clublokaal werd met de man teruggereden, maar aan een tankstation in Houthalen-Helchteren gaf het slachtoffer te kennen dat hij van daar uit wel te voet zou verder wandelen. Hij had de politie gebeld dat er drie tot vier mannen bij hem thuis waren gekomen om hem mee te nemen. Hij moest tussen twee anderen op de achterbank plaatsnemen. De vierde betrokken persoon bleek niet geïdentificeerd.

De mannen gaven toe dat ze de man waren gaan ophalen en met hem naar het Hells Angels-clublokaal waren gereden, maar ze hadden naar eigen zeggen niks te maken met de klappen die de man had gekregen. Twee beklaagden hebben intussen hun lidmaatschap binnen de motorclub opgezegd. Ze maakten indertijd deel uit van supportclub Red Devils van de Hells Angels. In het bepalen van de straf hield de rechter ook rekening met de overschrijding van de redelijke termijn. Gezien hun schuldigverklaring draait het drietal op voor de gerechtskosten, een bedrag van 1.045 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen