Nijlense Sofie (37) in brand gestoken door vriend: politie houdt reconstructie

De Mechelse onderzoeksrechter houdt dinsdagnamiddag een reconstructie van de uit de hand gelopen ruzie tussen een 33-jarige Ierse man en zijn 37-jarige vriendin in Nijlen. De man overgoot de vrouw met een brandbaar product en stak haar in brand. Het brandende slachtoffer kon nog in een zwembad springen, maar overleed vorige week aan haar opgelopen verwondingen.

De buurt van de vreselijke feiten werd dinsdag door de politie hermetisch afgesloten. De onderzoeksrechter, het parket, speurders van de politie en een wetsdokter willen weten wat er zich begin september heeft afgespeeld in de Looystraat. Daarom werd ook verdachte Shaun M.L. (33) vanuit de gevangenis overgebracht. Hij moet nu aan de speurders tot in detail tonen wat er precies is gebeurd.

Shaun en Sofie V.d.S. kenden elkaar al enkele jaren. Ze woonden in een stacaravan op een stuk grond in de Looystraat. Hoewel de Ier ervan verdacht wordt van zijn vriendin in brand te hebben gestoken, is haar overlijden bijzonder zwaar aangekomen bij de man. “Hij heeft altijd gehoopt dat het nog zou goed komen met haar. De man is zwaar aangeslagen door haar overlijden”, reageerde advocaat Bart Vanmarcke vorige week, toen het nieuws van haar dood bekend raakte.

De reconstructie in Nijlen zal wellicht enkele uren in beslag nemen.

 ©  Patrick De Roo

 (TDK)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER