Wall Street voorzichtig positief van start in afwachting van stimuluspakketten

De Amerikaanse beurzen doen het bij de bel niet slecht. Het blijft afwachten wat Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank vandaag te zeggen heeft.

De Dow stak bij opening een voorzichtige teen in het water en klom 0,3 procent. De S&P500 deed niet veel beter met 0,1 procent. Op de Nasdaq houdt men duidelijk de adem in, die daalde kort na de openingsbel met 0,4 procent.

Het is duidelijk: afwachten op wat de Fed te zeggen heeft. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell spreekt vandaag voor de vereniging voor bedrijfseconomen. Iedereen hoopt dat de centrale bankier tussen de bedrijven door zal hinten op een nieuw stimuluspakket. Dat zal ook effect hebben op de beurs.

Het Trump-effect

In de tussentijd is de belofte van extra stimuluspakketten en een vreugdevolle Trump die het ziekenhuis mocht verlaten, voldoende voor de reissector om aan te trekken. Cruise-organisatoren Carnival, Norwegian en Royal Caribbean doen er tussen de 4 en de 5 procent bij.

Ook Nvidia doet het nog steeds uitstekend. De belofte voor een Britse supercomputer geeft beleggers vertrouwen in de deal die de hardwarespecialist heeft afgesloten met Arm. Deze overeenkomst van 40 miljard dollar moet Nvidia goede langetermijnvooruitzichten geven en het aandeel stijgt met 3 procent.

In het rood

Aan de Covid-kant moet Galapagos een klein verlies slikken. De voorraad Remdesivir, dat is de coronaremmer die ook president Trump toegediend kreeg, zou niet voldoende voorhanden zijn. Ontwikkelaar Galapagos beloofde 2 miljoen kuren van 5 dossisen elk tegen eind dit jaar, maar het is niet zeker of dat nu voldoende is.

Nog onderaan de tabel staan de tech-ers te blinken. Zowel Apple en Zoom dalen een procent. Daarnaast moet ook game-ontwikkelaar Electronic Arts een verlies van twee procent slikken.

Meer