Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Raad van State legt bom onder stadionplannen van Club en Cercle Brugge

Stadion Club Brugge.Beeld Club Brugge

Slechts nieuws voor de bouwplannen van Club Brugge: de Raad van State heeft beslist dat er géén stadion mag gebouwd worden langs de Blankenbergse Steenweg. Daar zou buur Cercle een stadion bouwen, maar het arrest legt nu ook een bom onder het stadiondossier van Club Brugge.

Club besliste in januari al om tot een nieuw stadionproject over te gaan op de site Jan Breydel, de absolute voorwaarde daarvoor was dat Cercle daarna kon verhuizen naar een eigen stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Dat laatste lijkt door de beslissing van de Raad van State nu verder weg dan ooit.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) spreekt van een grote ontgoocheling. “Dit hadden we écht niet verwacht. Zeker omdat het advies van de auditeur wél positief was”, aldus de burgemeester, die bevestigt dat het arrest gevolgen heeft voor Club Brugge. “Zij kunnen niet beginnen bouwen op Jan Breydel zolang er geen alternatief is voor Cercle. We kunnen bovendien niet in beroep gaan tegen deze beslissing. Op korte termijn zien we niet meteen een oplossing.”