Pedro Facon
Volledig scherm
Pedro Facon © Francis Vanhee

Wie is Pedro Facon (39), de eerste coronacommissaris van ons land?

Pedro Facon, de 39-jarige directeur-generaal van de FOD Volksgezondheid, wordt de eerste ‘coronacommissaris’ van ons land. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bevestigd op een persconferentie na afloop van het Overlegcomité met de deelstaatregeringen. Facon moet de strijd tegen het virus moeten stroomlijnen en afstemmen tussen alle gemeenschappen en gewesten. Hij krijgt daarvoor een vast team rond zich.

23 reacties

  • Luc Ver Eecke

    3 jaar geleden
    Weer een voorbeeld van een regering die ondanks geld te kort blijft job kes blijft uitvinden in plaats van in te krimpen . Het zal de gewone man in de straat zijn die het weer zal voelen !
  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    Waar Corona toch goed voor is. Weer een onnodige extra job dat dik betaald zal zijn. Hebben we nog niet genoeg ministers, virologen en andere specialisten? Hoe kleiner het land, hoe meer 'specialisten'.
  • guy van meeuwen

    3 jaar geleden
    Weeral een mooi jobke voor de liberalen. De show must go on. Men zou ook de senaat afschaffen maar ook hier idem dito. Een wangedrocht dat geen enkele meerwaarde biedt, maar net zoals de EEG postjes om enkelen tevreden te houden. Een schande in deze tijden.
  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Grappig om te horen van zelfs een microbioloog dat Vlaanderen en Wallonie een beetje uit elkaar drijven in het coronadebat. Op elk gebied trouwens.
  • Hubert Van Herck

    3 jaar geleden
    Alé, de zeven ministers van mondmaskers kunnen het niet alleen en hebben hulp nodig. Het wordt dus nog erger, of gewoon een extra postje?
  1. “Zelfs na mijn zelfmoordpoging bleef ik op de wachtlijst staan”: Noah (25) zocht jarenlang naar psychologische ondersteuning
    PREMIUM
    7

    “Zelfs na mijn zelfmoord­po­ging bleef ik op de wachtlijst staan”: Noah (25) zocht jarenlang naar psychologi­sche ondersteu­ning

    “Ineens lag ik tussen dementerende oudjes en cokeverslaafden. Wat deed ik daar?” Voor de ene psycholoog was ze een “te ernstig geval”, voor andere hulpverleners was haar situatie niet erg genoeg. Het gevolg was dat Noahs mentale problemen alleen erger werden, tot ze maar één uitweg meer zag. Haar schrijnend verhaal toont hoe mentaal kwetsbare jongeren onvoldoende hulp vinden. Omdat die er niet is, of omdat de weg ernaartoe een doolhof is. Drie Vlaamse jongerenorganisaties klagen dat nu aan.
  2. Recordaantal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddellijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”
    273

    Recordaan­tal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddel­lijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”

    Nog nooit werden zoveel Vlaamse werklozen geschorst als vorig jaar. Dat deed de RVA omdat ze niet genoeg moeite deden om een job te vinden. Bijna 12.000 werkzoekenden – of 1 op de 9 – verloren hun uitkering. Het blijkt trouwens een bijna uitsluitend Vlaamse sanctie. “Vlaanderen blaft en bijt wanneer nodig. Brussel blaft, maar bijt niet. Wallonië blaft zelfs niet eens”, klaagt UNIZO-topman Danny Van Assche aan. Hoe bont moet je het als weerspannige werkzoekende maken voor je je uitkering kwijt bent?