Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, roept de klanten op om de bubbels en de regels te respecteren.
Volledig scherm
Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, roept de klanten op om de bubbels en de regels te respecteren. © Photo News

Strengere maatregelen mokerslag voor Horeca Vlaanderen: “Dit is een ongelooflijk donkere dinsdag”

Vanaf vrijdag moeten we ons aan strengere coronamaatregelen houden. Zo wordt onder meer de sociale bubbel verkleind en moeten cafés vroeger de deuren sluiten. “Dit is een ongelooflijk donkere dinsdag”, reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in VTM Nieuws. “Het zijn stevige maatregelen, maar het was nodig om snel in te grijpen”, laat viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) weten.

90 reacties

  • rob petersen

    4 jaar geleden
    Al dat gezuip is ook niet gezond,om 11u30 gaat een normale mens slapen, en studenten moeten meer studeren, i.p.v.,hersencellen te verliezen met dat bier en sterke drank zwelgen.
  • Willy Rooselaers

    4 jaar geleden
    Enkele maanden geledenschreven ze dat de horeca miljarden verlies maakte door Corona. Wat is er dan gebeurd met de miljarden winst die ze dan geboekt hadden voor de coronatijden
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Norbert Bauwens, wíj hebben ons steeds aan de regels gehouden maar ook al eens gedacht dat hard werkende mensen ook af en toe nood aan ontspanning hebben. Het is al van in maart hé.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als een cafébaas of zelfstandige zich inschrijft als werknemer en zich een loon betaalt dan kan hij ook steun krijgen in tijden van werkloosheid. Maar dan moet hij wel dezelfde sociale bijdragen en belastingen betalen als een werknemer. Als hij dat niet wil kan hij zich ook nog verzekeren tegen dergelijke voorvallen. Maar als hij dat ook niet wil en maximale winst nastreeft moet hij er de risico's ook maar bijnemen. De categorie die het eerst opmerkt dat gratis niet bestaat.
  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Wij hoeven horeca niet te steunen ,als brouwerijen en immo de huren laten dalen naar betaalbaar .