Pema Gadon opent in de Geitestraat de Aziatische supermarkt Lotus. ©  Joris Herregods

Aziatische supermarkt opent in Geitestraat: “We moesten altijd naar Antwerpen of Brussel”

Mechelen -

Over enkele weken opent in een leegstaand winkelpand in hartje Mechelen de Aziatische supermarkt Lotus. Daarmee krijgt de Geitestraat er een trekker bij. “Je zal bij ons ook iets kunnen eten in onze foodcorner”, zegt zaakvoerster Pema Gadon (30).

Sven Van Haezendonck

De Geitestraat, een van de zijstraatjes tussen de Bruul en de IJzerenleen, kampte lange tijd met zichtbare leegstand. Met de komst van Donuttelo, met de opening van de nieuwe winkel van damesboetiek Poulain Carmin en recenter met de investering van Vleesatelier Andries waait er een nieuwe wind in de Geitestraat. Sinds kort zijn er ook volop verbouwingen bezig in het vroegere pand van Koopjeshal. Daar moet nog dit jaar Lotus Asian supermarket en foodcorner de deuren openen. “We mikken op eind deze maand om eindelijk van start te gaan”, zegt Pema Gadon, die zelf Tibetaanse roots heeft.

Jaar gezocht

Bijna een jaar was Pema in Mechelen op zoek naar een geschikte locatie voor haar supermarkt. Aanvankelijk had ze een locatie in de Sint-Katelijnestraat op het oog en vervolgens in de Borzestraat. “Maar toen kwam corona. We hadden de hoop bijna opgegeven, tot dit pand zich aandiende. Het is groot genoeg en voldoet aan onze eisen”, vertelt Pema. Het was Kelvin Ta (36), een vriend van haar met Vietnamese roots, die haar onrechtstreeks inspireerde. “Mijn ouders hebben al vijftien jaar een Aziatische supermarkt in Goes in het Nederlandse Zeeland”, zegt hij.

Een supermarkt in het Nederlandse Goes zorgde voor inspiratie. ©  rr

Zo kreeg Pema Gadon letterlijk de smaak te pakken. Persoonlijke ervaring wist haar te overtuigen om met een eigen zaak door te zetten. “Mijn zus woonde eerder in Vilvoorde en enkele maanden geleden verhuisde ze naar Mechelen. Telkens wij samen wilden koken, vonden we niet de ingrediënten die we nodig hadden”, vertelt Pema. In veel supermarkten hebben ze tegenwoordig nochtans een Aziatisch aanbod. “Maar de echt typische dingen vind je er niet of vaak zijn ze drie keer duurder. Voor een Aziatische supermarkt moesten we altijd naar Antwerpen of Brussel”, zegt Pema.

Foodcorner

Na een marktonderzoek hakte ze de knoop finaal door. “Dat toonde aan dat er heel wat mensen van Aziatische afkomst in deze regio wonen. Mechelen lijkt er dus klaar voor en wij kennen de producten”, klinkt het. Dat merkte ze al tijdens de verbouwingen. “Sinds 1 oktober heeft Pema de sleutel. Ze hing ook affiches uit om de opening van de supermarkt aan te kondigen. Ik help haar met de verbouwing. Elke dag kloppen hier wel mensen op het raam en steken ze hun duim omhoog”, zegt Kelvin.

Het pand is zo’n 260 vierkante meter groot. Een klein gedeelte van de supermarkt wordt ingericht als foodcorner. “Een concept dat je in Amerika veel ziet en in Nederland ook stilaan ingang begint te vinden. Mensen kunnen hier iets komen eten, of ze kunnen afhalen. Dat zullen bijvoorbeeld verse dumplings Momo zijn en Vietnamese noedelsoep Pho. Wij willen het zo gezond mogelijk houden door zo veel mogelijk te stomen en niet te veel te frituren”, vertelt Pema. Als alles vlot loopt, zijn klanten vanaf maandag 26 oktober welkom in Lotus. De supermarkt en foodcorner zullen van maandag tot en met zaterdag geopend zijn. “En ook tijdens de koopzondagen”, zegt Pema.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER