Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Onze opinie. Misschien niet fair, maar tenminste zijn de coronaregels voortaan duidelijk

Het cijfer vier staat centraal in de verscherpte coronaregels die de nieuwe regering zonet bekendgemaakt heeft, maar ook de aanpak zelf is even helder samen te vatten in vier woorden: ‘Keep it simple, stupid.’ Ooit gelanceerd door het Amerikaanse leger heeft dat KISS-principe een iconische status gekregen: de meeste zaken werken beter wanneer ze eenvoudig worden gehouden in plaats van complex. En ook al zullen de maatregelen niet voor iedereen fair aanvoelen, ze hebben één gigantisch voordeel: voor het eerst sinds meer dan een halfjaar coronacrisis lijken ze tenminste voor iedereen duidelijk.

33 reacties

  • Guy Van Becelaere

    3 jaar geleden
    Kwestie van uw kiezers niet te choqueren een politiek correcte persconferentie niet waar dames en heren experten en opiniepeilers !!
  • Stefan Grauwels

    3 jaar geleden
    Wij zijn thuis met vijf ,ouders + 1 leraar die in 2 scholen lesgeeft aan bijna alle lagere klassen , 1 leraar die in middelbaar lesgeeft aan +-14 klassen en 1 leerling op de hogeschool . Alle dagen komen zij in nauw contact met leerlingen in school en op de bus en trein. Die bubbel kunnen wij nooit waarmaken .Het is simpel samen te vatten . Hij ontploft. Onze totale bubbel bestaat uit ongeveer 200 tot 250 personen . leg mij maar eens uit hoe wij die regels kunnen handhaven !
  • André Decrock

    3 jaar geleden
    Waar zijn de bewijzen dat de cafés de vuurhaarden zijn van de corona?, laat duidelijk zijn , ik ben nooit om 23hr nog op café , deze 2 uren zullen niet het verschil maken , maar een niet verkozen minister die met een schoolmeestervingerke alle mensen met de vinger wijst en straft is er over, de meerderheid van de bevolking volgt zo goed als ze kunnen de regels, maar die regels zijn niet logisch en spreken elkaar soms tegen, het volk zal dit niet blijven pikken dat ze onterecht gestraft worden.
  • christian demeester

    3 jaar geleden
    Fair is het al zeker niet. Waarom niet dezelfde maatregelen voor restaurant en café? Ze hebben beiden investeringen gedaan voor corona. Zou eens willen weten hoeveel mensen zich aan de maatregelen zullen houden. Wat ik in mijn huis doe is mijn zaak en zeker niet van een regering die ik niet gewild heb.
  • Steven PIENS

    3 jaar geleden
    Veel verwarring, veel vragen en opnieuw de dualiteit die toeslaat. Enkel anders verpakt.