©  AFP

Remco Evenepoel: “Scheelde maar een nagelbreedte of ik had mijn leven in een rolstoel moeten doorbrengen”

Remco Evenepoel is aan veel erger ontsnapt bij zijn val in de Ronde van Lombardije. “Het scheelde maar een nagelbreedte of ik had mijn leven zo moeten doorbrengen”, wees de jonge renner van Deceuninck-Quick Step naar zijn rolstoel in VTM-documentaire ‘Ik ben Remco’.

Wim Conings
Bron: Telefacts NU

Een bekkenbreuk, zo luidde het verdict na de val die Evenepoel in een kloof maakte in de Ronde van Lombardije. “Ik heb nog veel geluk gehad”, klinkt het nu. “Ten eerste heb ik een gesprongen adertje gehad in mijn lies, wat ze gelukkig direct hebben kunnen opereren. Als ze dat niet gezien zouden hebben op de scan, was ik in mijn been gewoon doodgebloed.”

“Het tweede is iets wat niemand eigenlijk weet behalve de dokters: de breuk zat op één millimeter van mijn zenuw. Als die geraakt zou zijn geweest, had ik de rest van mijn leven zo moeten doorbrengen (wijst op rolstoel, nvdr.) (Vriendin) Oumi en mama zagen me bleek wegtrekken toen ze het me vertelden. Het scheelde echt maar een nagelbreedte.”

Intussen is Evenepoel van zijn krukken verlost. Vorig weekend trainde hij op de dag dat hij had moeten starten in de Giro voor het eerst weer op de weg.

LEES OOK. Remco Evenepoel is van zijn krukken verlost: “Het echte herstel is nu begonnen”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer