Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Belgische federaties van caféhouders: “Cafés opnieuw onterecht het slachtoffer”

De Belgische federatie van caféhouders (FedCaf) is niet te spreken over de beslissing van de overheid om cafés te verplichten al om 23 uur de deuren te sluiten. Ze hekelt dinsdagavond in een communiqué de ongelijke behandeling en noemt de maatregel contraproductief. Ook trekt ze de door de overheid gevolgde redenering in twijfel.

  1. Onze opinie. Misschien niet fair, maar tenminste zijn de coronaregels voortaan duidelijk
    PREMIUM

    Onze opinie. Misschien niet fair, maar tenminste zijn de coronare­gels voortaan duidelijk

    Het cijfer vier staat centraal in de verscherpte coronaregels die de nieuwe regering zonet bekendgemaakt heeft, maar ook de aanpak zelf is even helder samen te vatten in vier woorden: ‘Keep it simple, stupid.’ Ooit gelanceerd door het Amerikaanse leger heeft dat KISS-principe een iconische status gekregen: de meeste zaken werken beter wanneer ze eenvoudig worden gehouden in plaats van complex. En ook al zullen de maatregelen niet voor iedereen fair aanvoelen, ze hebben één gigantisch voordeel: voor het eerst sinds meer dan een halfjaar coronacrisis lijken ze tenminste voor iedereen duidelijk.
  2. Groepsverkrachting in Kortrijk nog driester dan eerst gedacht: slachtoffer riep ‘stop’, maar jongens bleven verder doen en filmden alles
    PREMIUM

    Groepsver­krach­ting in Kortrijk nog driester dan eerst gedacht: slachtof­fer riep ‘stop’, maar jongens bleven verder doen en filmden alles

    In het onderzoek naar de groepsverkrachting in Kortrijk komen steeds meer details vrij. Minstens vijf jongeren zouden het veertienjarige meisje hebben verkracht in het Kabouterbos na een dagje kermis. Hoewel het slachtoffer ‘stop’ riep, deden de minderjarige verdachten gewoon voort. De hoofdverdachte, die het meisje had gelokt naar het bos, verblijft momenteel in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Dit is wat we nu weten van de verklaringen van de verdachten.
    Kortrijk