Coronavirus: cijfers blijven stijgen, druk op ziekenhuizen neemt toe

De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Tussen 27 september en 3 oktober zijn er gemiddelde 2.466 besmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van maar liefst 57 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Ook het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen.

Het laatste volledige en betrouwbare cijfer over het aantal coronabesmettingen in België dateert van zaterdag 3 oktober. Toen zijn 1.252 gevallen geregistreerd. Dat aantal lag een stuk lager dan de twee dagen ervoor toen er met respectievelijk 3.272 en 3.222 voor het eerst over de symbolische grens van 3.000 is gegaan. Het lagere cijfers van 3 oktober komt vermoedelijk door het weekendeffect.

Het percentage positieve tests in ons land blijft ook verder stijgen. Dat ligt nu op 7,7 procent, een stuk boven de grens van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie als problematisch ziet. In totaal zijn nu al 134.291 besmettingen vastgesteld in ons land.

Hoogste aantal opnames sinds mei

Ook zijn de voorbije week gemiddeld bijna 84 coronapatiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Vorige week waren dat er nog 67. Op 6 oktober dook dat aantal voor het eerst boven de 100, namelijk 104. Het was van 7 mei geleden dat het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames zo hoog lag.

In dit moment liggen er 952 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 15 meer dan de dag voordien. 189 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg, 85 worden beademd.

Het gemiddelde aantal dagelijkse overlijdens stijgt ook verder naar gemiddeld 11,4 per dag.

Meer