Het nieuwe fietspad in de Wetstraat.
Volledig scherm
Het nieuwe fietspad in de Wetstraat. © Photo News

Aantal fietsers in september verdubbeld in Brussel

In de voorbije maand reden in Brussel 87 procent meer fietsers rond dan in september vorig jaar. Het autoverkeer en het openbaar vervoer zaten in september nog niet op hun normale niveau. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aan Bruzz. 

3 reacties

  • Steph Goethals

    4 jaar geleden
    Vroeger kwam ik dagelijks met de wagen naar Brussel, ik wist wanneer ik vetrok maar nooit om hoe laat ik zou toekomen. Meer fietsers is het beste wat Brussel kan overkomen. Ook de maatregelen om rijvakken weg te nemen zijn moedige beslissingen die de leefbaarheid van Brussel ten goede komen. Er is geen enkele rationele reden dat mensen die 9 to 5 werken in kantoren in Brussel met hun salariswagen naar Brussel komen want er zijn voldoende goede multimodale alternatieven.
  • Ivo Janssens

    4 jaar geleden
    Grotere wegen trekken meer verkeer aan zodat ze al snel weer te klein zijn, een eindeloze cirkel. Volg het voorbeeld van landen als Denemarken en Zweden. Ze bewijzen dat het kan.
  • Alex Terieure

    4 jaar geleden
    Wacht maar tot het autoverkeer terug normaal wordt, dan pas zullen we de gevolgen zien van wat ze (EVdB) aangericht heeft met het stiekem weghalen van rijvakken op de grote toegangswegen. Zelfs nu het verkeer nog meevalt is bv de toegang naar tunnel Leopold 2 gebottleneckt en staan daar ellenlange files met vervuiling en geluidslast als gevolg. Ik benieuwd hoelang ze dit zal volhouden, gelukkig zijn er groepen die Brussel onder druk zetten, afwachten.