Aandeel AB InBev omhoog dankzij koopadvies Jefferies

AB InBev is de beursdag goed gestart. Dankzij een koopadvies van Jefferies ging het aandeel bij de opening 1,3 procent omhoog.

Het was een neutrale start voor de Bel20. De Belgische beursindex startte woensdagochtend op hetzelfde niveau als dinsdag.

Een van de stijgers bij de beursopening was de bierbrouwer AB InBev. Dat aandeel ging 1,3 procent hoger na een koopadvies van de Amerikaanse investeringsbank Jefferies.

Asit Biotech

Ook het aandeel van biotechbedrijf Asit Biotech is de dag goed gestart. Deze ochtend ging het aandeel 7 procent hoger. Het bedrijf heeft van de Luikse rechtbank vier maanden extra gekregen om zijn zaken op orde te krijgen. Ondertussen heeft het bedrijf al wat terrein moeten prijsgeven en is de beurswinst gekrompen tot 4,5 procent.

De staaldraadgroep Bekaert kon bij de opening een bescheiden winst optekenen: 0,4 procent. Het bedrijf gaat 200 miljoen euro ophalen via een obligatie voor particuliere beleggers.

Drank

Jefferies heeft zich ook positief geuit over Heineken en Pernod. De buitenlandse aandelen gingen bij de beursopening respectievelijk 2 en 3 procent hoger.

Slecht nieuws was er voor de luchtvaartmaatschappij TUI. Het aandeel ging 1 procent lager na nieuws over het vertrek van de Belgische financieel directeur Birgit Conix. Het verlies is ondertussen verder opgelopen tot ruim 4 procent.

Meer