Links Laurens Sweeck vorig jaar in Zonhoven, rechts Tomas Van Den Spiegel voor de camera's van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Links Laurens Sweeck vorig jaar in Zonhoven, rechts Tomas Van Den Spiegel voor de camera's van VTM Nieuws. © Photo news, rv

Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics) nadat UCI opnieuw twee crossen schrapt: “Daar sta je bij en kijk je naar”

VeldrijdenHet veldrijden zit in de hoek waar de klappen vallen: zo bevestigde de UCI vanochtend dat de wereldbekermanches van Hoogerheide en Villars zijn geschrapt en dat ook de cross van Zonhoven onzeker is. Een gevolg van de coronacrisis. Eerder werden de veldritten van Koksijde, Besançon, en Diegem al afgelast. Tomas Van Den Spiegel, CEO bij Flanders Classics, kijkt machteloos toe: “Daar kan je weinig aan doen, daar sta je bij en kijk je naar.”

6 reacties

  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Veldrijden is opnieuw weggezakt naar een Vlaamse volkssport waarin 2 ploegen strijden om de overwinning. Het man tegen man gevecht bestaat niet meer en net dat maakte de cross vroeger spannend.
  • gie vanheers

    4 jaar geleden
    Van den Spiegel is met zijn Flanders Classics en de herinrichting van het veldrijden zelfs begonnen met het opdoeken van deze sport. Iets wat goed draait, daar moet je van af blijven.
  • bjorn riet

    4 jaar geleden
    Nu nog hopen dat de uci alle kermiskoersen van flanders classics verbiedt,vanwege een muur van Geraardsbergen fan
  • Marcel Bontinck

    4 jaar geleden
    Als het voetbal maar doorgaat en de tour.De rest is bijzaak.
  • Dirk Zwartenbriek

    4 jaar geleden
    En de voetbal dan ook maar afschaffen en tennis en paardensport want daar zit geld achter en dat zullen ze niet stop zetten dan kunnen de ministers niet gratis eten en drinken