De Covid-teststraat op het internationale vliegveld van Rome. Belgische reizigers moeten zich voortaan verplicht laten testen als zij het Zuid-Europese land willen bezoeken. (23/09/2020)
Volledig scherm
De Covid-teststraat op het internationale vliegveld van Rome. Belgische reizigers moeten zich voortaan verplicht laten testen als zij het Zuid-Europese land willen bezoeken. (23/09/2020) © REUTERS

Cafés in Brussel maand dicht - Reisadviezen aangepast - Italië verplicht coronatest voor Belgen - Macron waarschuwt voor extra maatregelen in Frankrijk

De federale en de deelstaatregeringen nemen strenge maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken. Naast de algemene regels zoals afstand houden en een mondmasker dragen wanneer dat niet mogelijk is, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. Daarnaast mogen we nog maximum vier anderen uitnodigen voor privé-bijeenkomsten thuis. De cafés gaan vanaf vrijdag om 23 uur dicht. In Brussel sluiten de cafés vanaf morgen zelfs een hele maand lang. Herlees in deze liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van woensdag 7 oktober.

121 reacties

  • Lut Reyskens

    4 jaar geleden
    Is het nu zo moeilijk om er verstandig mee om te gaan ?
  • walter aerts

    4 jaar geleden
    Het zal pas beteren vanaf wanneer men EFFECTIEF zware boetes uitschrijft EN int dat het kan beteren.Als wij in het verkeer onze gordel niet dragen of te snel rijden of door het rood licht rijden, wordt men toch ook zonder uitzondering beboet?Het is hier precies een poppenkast.
  • Werner Tambuyser

    4 jaar geleden
    Ze mogen nog blij zijn in brussel,wij kregen in antwerpen nog een avondklok erbij,terwijl het in brussel erger is,ze hebben daar veel te lang gewacht met maatregelen,en nu draait iedereen op voor de onkunde van de brusselse gouverneur.
  • boudewijn schepers

    4 jaar geleden
    Men zou eens goed moeten nadenken of de mondmaskers geen vals gevoel van veiligheid geven .sinds de mondmaskerplicht loop het volledig uit de hand
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Men moet niet alles op de café's en hun terrassen willen schuiven. Wie veel het openbaar vervoer gebruikt, vooral op spitsuren, verkeert in groter besmettingsgevaar dan op een terras. In een drukke menigte op bussen, trams of metro is het dragen van het mondmasker wel vereist maar is het totaal onnuttig.. Alle lucht is er al eens verbruikt. En daar is nu niets tegen te beginnen.