Bart Somers (Open Vld) en Christoph D'Haese (N-VA).
Volledig scherm
Bart Somers (Open Vld) en Christoph D'Haese (N-VA). © Photonews, Belga

Somers noemt uitspraken burgemeester Aalst over Brusselse coronapatiënten "onverstandig en onjuist”

"Onverstandig en onjuist" en een "hoogst ongewenst signaal". Zo bestempelt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) de uitspraken van de burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA). Die liet eerder deze week verstaan dat hij in de toekomst coronapatiënten uit Brussel wil kunnen weigeren en dat "de grenzen van de medische solidariteit zijn bereikt".

11 reacties

  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Ik geef burgemeester DHaese gelijk maw in Brussel werden geen strenge maatregelen opgelegd zoals in Antwerpen en elders en ze werden zeker niet gevolgd, maar nu er daardoor momenteel een grote toename is en de Brusselse ziekenhuizen over hun capaciteit gaan, moet het AZ Aalst ze met open armen ontvangen. Meneer Somers (burgemeester Mechelen) stopt met te denken in de plaats van de Aalsterse burgemeester. Verloochen uw politieke roots niet, je komt zelf van de Volksunie en bent nu een Ovld-er
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Wat beangstigend is, was de ontkenning dat het corona probleem in Juli in Brussel minstens even groot was als in Antwerpen maar toen heb ik Somers niet gehoord omdat hij dan Bart De Wever gelijk moest geven.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Somers moet niet over anderen oordelen... 't Is al genoeg dat hij zichzelf bestoeft op de Duitse TV wanneer het over zijn beleid in Mechelen gaat.
  • Walter Mertens

    4 jaar geleden
    Aalst is Mechelen niet hé. Maar het gaat hier om uw vrienden hé Somers
  • Kris Dhooghe

    4 jaar geleden
    Somers,moeit u niet,aalst heeft gelijk.de bevolking van brussel moet maar de corona regels volgen,de mensen van aalst moeten daar niet voor opdraaien.dat ze in brussel feesten en alles aan hun laars lappen is hun probleem,ik volg de regels nog strenger dan het moet.
  1. Welke jobs worden bedreigd door artificiële intelligentie? En welke zal het net makkelijker maken?
    PREMIUM
    2

    Welke jobs worden bedreigd door artifi­ciële intelligen­tie? En welke zal het net makkelij­ker maken?

    Vreest u - net als 4 op de 10 Belgen - dat artificiële intelligentie zal leiden tot banenverlies, of ziet u eerder een hulp in de technologie? ING België becijferde dat het werk van 3,3 miljoen Belgen de komende jaren te maken krijgt met AI. Welke jobs moeten het meest vrezen? En zal de technologie ons werk in sneltempo overnemen? “De impact zal dezelfde zijn als de intrede van de pc en het internet op de werkvloer.”
  2. Vakbonden beschuldigen topman van “overmatig alcoholgebruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?
    PREMIUM
    14

    Vakbonden beschuldi­gen topman van “overmatig alcoholge­bruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?

    Opschudding in het huis waar de lottoballetjes vallen en de jackpots worden uitgedeeld. Jannie Haek (58), CEO van de Nationale Loterij, wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële brief met hun bezorgdheden. Wat is er aan de hand? Haek was in het verleden al CEO van de NMBS Holding en staat bekend als iemand die “rechttoe rechtaan” is.