©  BELGA

Minister Sven Gatz besmet, na Waalse ook Brusselse regering in quarantaine

De Waalse en Brusselse regering gaan uit voorzorg in quarantaine nadat Waals minister Valérie De Bue en Brussels minister Sven Gatz positief hebben getest op het coronavirus.

emv, evg
Bron: belga

De Brusselse regering meldde woensdagnamiddag dat ze preventief in quarantaine gaat. Ze doet dat nadat bevestigd werd dat Brussels minister van Financiën en Onderwijs Sven Gatz besmet is met het coronavirus. De Brusselse regeringsleden met wie minister Gatz tijdens de ministerraad op donderdag 1 oktober in contact kwam, laten zich testen en schrappen voorlopig hun officiële activiteiten, meldt zijn woordvoerster Eva Vanhengel aan Belga.

“De minister vertoont milde symptomen van het virus en zal zoals verplicht is twee weken in quarantaine gaan. Hij blijft digitaal en vanop afstand werken”, zegt Vanhengel. De kabinetsmedewerkers met wie de minister meer dan vijftien minuten in nauw contact is gekomen, zullen zich allemaal laten testen en gaan ook in quarantaine.

Vrijdag contact in Waalse regering

Eerder vandaag kondigde de Waalse regering dezelfde quarantainemaatregel aan. Aanleiding was daar de besmetting bij minister De Bue. De MR-minister kreeg haar testresultaat op woensdagochtend nadat ze maandag getest werd. Zondag kreeg de minister van Toerisme en Bestuurszaken de eerste symptomen. De volledige Waalse regering gaat uit voorzorg in quarantaine.

De Waalse minister is in goede gezondheid en blijft thuis verder werken, meldt de Waalse regering. “De laatste contacten met de regering dateren van afgelopen vrijdag”, meldt het kabinet van minister-president Elio Di Rupo. “Bij de eedaflegging van Christophe Collignon (werd voor PS Waals minister van Lokale Besturen en Wonen na aanstelling van Pierre-Yves Dermagne als federaal minister, red.) kwamen de ministers bijeen. De coronamaatregelen werden daarbij opgevolgd. Uit voorzorg worden de ministers vandaag getest en schorten ze hun activiteiten op tot de resultaten bekend zijn.” De regeringsvergadering van morgen zal via een videogesprek plaatsvinden.

Bij MR zijn ze niet bezorgd. De Bue was maandag niet aanwezig bij het partijkantoor of de interparlementaire conferentie door haar symptomen op zondag. Tijdens dat partijkantoor werd het gedrag van voorzitter Georges-Louis Bouchez besproken. Dat ging onder meer over hoe hij De Bue aan de kant schoof voor Denis Ducarme, zonder na te denken over het (verplichte) genderevenwicht in de Waalse regering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER