Wall Street recupereert van Trump-klappen

Na de uitglijer van dinsdagavond lijkt Wall Street te herstellen. President Trump belooft via tweet alvast steun voor de zwaar getroffen luchtvaartsector.

De Amerikaanse beurzen openden in de plus en haalden daarbij de schade van gisterenavond in. Daarbij werden ze een handje geholpen door een twet van Trump, die zijn steun uitsprak voor een hulppakket voor de luchtvaart.

De Dow Jones klom 417 punten, goed voor 1,5 procent. De S&P 500 en Nasdaq deden er respectievelijk 1,3 en 1 procent bij.

Het is moeilijk om uit Trump zijn tweet af te leiden of hij daarmee zijn eerdere verklaringen over stimuluspakketten terugtrekt. Op dinsdagavond liet hij weten de onderhandelingen over een verlenging van dat stimuluspakket stop te zetten tot het na de verkiezingen. Dat nieuws duwde de beurzen toen kopje onder.

Nu doen net de luchtvaartaandelen het natuurlijk prima. Southwest doet er 2 procent bij. Delta Air Lines groeit met 2,6 procent en American Airlines stijgt 4,4 procent hoger.

Buiten dat nieuws tekenden ook Amazon, Apple en Netflix mooie winsten op. Amazon en Apple deden het prima met 1 procent winst, Netflix deed er 2,2 procent bij. Nog even later noteerde dat aandeel 5 procent hoger.

In de categorie Covid, dan weer, heeft farmabedrijf Eli Lilly gemeld dat er een aanvraag bij de FDA loopt. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond moet oordelen of een antilichamenbehandeling tegen corona op de markt mag komen. Dat is zeven weken in ontwikkeling geweest. Eli Lilly sloot een samenwerking met Amgen af, dat een productieverhoging moet mogelijk maken. Het aandeel gaat drie procent hoger, dat van Amgen steeg met 1,5 procent.

Nog in de farma doet Alexion er bijna 7 procent bij, nadat het de vooruitzichten voor 2021 bekendmaakt. Alexion mikt op een omzetverhoging van 200 miljoen dollar. Alexion heeft 20 programma’s lopen die medicatie voor 7 zeldzame ziektes moeten moeten genereren. Er zitten ook 5 nieuwe medicamenten in de pijplijn die tegen 2025 tot een aanvraag bij de FDA moeten leiden. De belegger volgt.

Meer