Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Bedrijfsleiders willen extralegale voordelen afbouwen in ruil voor lagere loonlasten

Belgische bedrijfsleiders zijn allerminst tevreden over de huidige loonfiscaliteit. Ze willen dat er gesnoeid wordt in de vele extralegale voordelen, in combinatie met lagere heffingen op vast en variabel loon. Dat blijkt uit een rondvraag van managementschool Vlerick.

4 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    De bedrijfsleiders, net als alle andere lobbygroepen, hebben het nog niet beet. Er komt geen enkele belastingverlaging. de reden is simpel: de staat geeft steeds meer geld uit. Bijgevolg is elke aftrek die afgeschaft wordt een belastingverhoging. Verlaagt de ene belasting, dan stijgt een andere meer. Intussen is de belastingdruk zo hoog, dat elke nieuwe belastingverhoging (behalve naft en FANAAT-bedrijven) leidt tot minder opbrengsten.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Scheefgegroeide situatie en vooral discriminerend heel die situatie ,de ene kan er van genieten en krijgt alles,andere krijgt niks. Fair zou zijn loon naar werken en alles ander moet afgeschaft van eco cheque,maaltijd cheque,loonwagens hospitalisatie verzekering,3de pijler en dergelijke.Ofwel geef je iedereen hetzelfde (buiten loon) ofwel laat je het zo en dan zal er ook veel minder onenigheid en jalousie zijn.
  • Johan Vloermans

    4 jaar geleden
    lees: Wij willen geen belastingen meer betalen. Laat de bevolking dit maar doen. En net nu dat ze zoveel staats steun hebben gekregen (lees uitkering voor bedrijven is goed). Omdat ze allemaal kopje onder dreigden te gaan. En nu afkomen met dat ze nog minder willen betalen. Hallo, het stop ergens.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Bedrijfsleiders moeten stoppen met hun sociale verplichtingen en verantwoordelijkheid te ontlopen. De vennootschapsbelasting werd maar liefst met 10% verminderd. Hun sociale bijdragen werden al te dele op de consument afgewend met hogere taksen en aksijnzen. Onder de Zweedse coalitie kregen ze zo meer dan 10 miljard cadeau. Of laat hen anders betalen voor de openbare infrastructuur die ze gebruiken en de diploma's van hun personeel. Gratis bestaat toch niet volgens hen.