De luchthaven van Tenerife. Het eiland is nu een rode zone.
Volledig scherm
De luchthaven van Tenerife. Het eiland is nu een rode zone. © EPA

Nieuwe reisadviezen: Tenerife op rood en nog amper groene zones

UPDATEBuitenlandse Zaken heeft woensdag opnieuw een aanpassing van de reisadviezen aangekondigd. Opvallend daarbij is dat nog meer gebieden rood kleuren. Dit betekent dat de Belgische autoriteiten reizen naar deze regio's ten zeerste afraden en dat een Covid-test en quarantaine verplicht zijn bij terugkeer in ons land. De adviezen gaan in vanaf vrijdagmiddag 16 uur.

27 reacties

  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Als je u aan de regels houdt is reizen best velig niet iedereen gaat om te feesten en is rustiger dan hier op de meir of brussel belgie is ook rood moeten wij dan in qaratijne ?
  • Louis Holmes

    4 jaar geleden
    Zou men niet beter terug alle Europese grenzen openen, het is toch overal hetzelfde?
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat deze GROENE regering er alles aan doet om vliegreizen zo moeilijk mogelijk te maken. Ondertussen gaat de middenstand in Tenerife totaal ten onder, gaan de Belgische reisbureaus ook ten onder, moeten dagelijks al die geannuleerde reizen of wijzigingen gratis uitvoeren, geen inkomsten uit verkoop reizen, ... Steeds aanpassingen, annulaties, ... Nog nooit iets in TERZAKE over deze problemen gehoord, ...
  • Marianne Fritz

    4 jaar geleden
    Hou je aan de regels. Blijf zoveel moelijk thuis. Gebruik je verstand en ga niet op reis. Hoe meer je buiten komt, hoe meer risico (binnenland of buitenland) dus ga het niet zoeken.
  • Karine Pluym

    4 jaar geleden
    Wat is het verschil? Een rood België of een rood Nederland? Volgens mij is dat toch hetzelfde... Moet ik dan ook in quarantaine als ik thuis blijf?